Venstre og DF smadrer de studerendes boligdrømme og skaber rigmandsghettoer

Få minutter tager det. Og så er annoncen om lejligheden allerede væk. Man tror faktisk, det er løgn. Man nåede kun lige at læse annoncen, og så er den allerede taget ned igen, fordi lejligheden er blevet reserveret. Og så læser man en ny annonce. Og en ny. Og man skriver ansøgning, på ansøgning, på ansøgning. Og man får aldrig svar, fordi man er ung. Eller fordi man er enlig. Og de fleste lejligheder har man ikke engang råd til, fordi priserne er eksploderet. Og folk betaler penge under bordet. Og over bordet. Penge som almindelige mennesker ikke har råd til.

Kender du også den her følelse? Den udmattende lejlighedsjagt, der hver dag får studerende til at droppe drømmestudiet? Jeg kender den. Jeg har været igennem den tidligere i mit liv. Jeg har flere venner, der lige har været igennem den. Jagten på boligen.

For der er bare ikke nok billige boliger i København. Eller Århus. Eller Køge. Der er for få billige boliger, som studerende, enlige mødre, enlige fædre eller folkepensionister kan bo i.

Derfor var det også en kæmpe sejr for SF og for de studerende, pensionisterne og alle mennesker, der har et normalt indtægtsgrund, da vi lavede billig-bolig-loven, der gør det muligt for kommuner at reservere 25 % af et område i planloven til almene boliger.

Med regeringens nye vækstudspil vil man trække den mulighed tilbage.

Det vil betyde at 3600 billige boliger, der skulle have været opført i København nu potentielt ikke bliver det alligevel. Det vil betyde at planerne om billige plejehjem må droppes. Og det betyder, at den håbløse boligjagt nu bliver endnu mere håbløs.

Det er efterhånden begyndt at gå op for mig efter nogle måneder: Den her regering har på intet tidspunkt tænkt sig at hjælpe eller fremme et godt studieliv. Den skærer på lærerstillinger. Fylder klasserne op. Lukker gymnasier og erhvervsskoler i udkanten. Den fjerner studietransportbesparelser. Og nu prioriterer den så, at det skal være endnu sværere at få en billig bolig i København.

Regeringen skaber rigmandsghettoer med det her forslag. Bydele hvor det kun vil være folk, der tjener mange penge. Men det er vel også det Venstre og DF er ude på. Med billigere biler, lavere topskat og en fastfrosset grundskyld, så kan vi selvfølgelig ligeså godt gøre vores folkelige København til et sted for de rige. Så må alle andre klare sig selv.