Pind: Jeg forstår ikke, hvorfor nogen vil nægte danske kvinder beskyttelse

- Jeg synes, at det er vigtigt, at du stemmer ja. Det er det tryggeste og det sikreste, siger justitsminister Søren Pind fra Venstre.

Han er en af de politikere, vi har givet 60 sekunder og en smartphone til at overbevise os om et JA eller et NEJ den 3. december. Vi kalder det #Brandtalen.

For Søren Pind er anbefalingen et klart JA.

- Det betyder nemlig, at vi kan fortsætte med at være med i Europol, så det danske politi kan blive ved med at være med, hvor det sker og bruge Europols databaser. Det gjorde de sidste år over 70.000 gange. Det er et fuldstændig centralt instrument for dansk politi.

Ud over ja'et til at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning, vil det også være et ja til 22 retsakter, som Danmark lige nu står uden for.

- En af dem er en retsakt om, hvorvidt danske kvinder kan tage deres tilhold med ud i Europa, så de er sikret imod deres eventuelt voldelige, tidligere ægtemand. Jeg kan ikke forstå, hvorfor der er nogen, der vil nægte danske kvinder det, siger Søren Pind, der også peger på samarbejde om bekæmpelse af grænseoverskridende pædofili og menneskehandel som gode argumenter for et ja.

- I det hele taget har vi valgt nogle regler, hvor det er sund fornuft, at der er fællesskab om i Europa, så vi kan bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.

#Brandtalen

Vi har giver ti politikere 60 sekunder og en smartphone til at overbevise os om et JA eller et NEJ, når vi skal stemme den 3. december. Det kalder vi #Brandtalen.

Nu giver vi jer seere muligheden for at stemme de bedste argumenter op eller ned ad listen.