Jarlov er EU-skeptisk, men stemmer alligevel JA

- Jeg er sådan set ret skeptisk over for EU. Jeg går kun ind for samarbejde, der er til gavn for Danmark, men de ting, vi skal stemme om den 3. december, de er til gavn for Danmark, siger Rasmus Jarlov, De Konservatives EU-ordfører.

Han er en af de politikere, vi har givet 60 sekunder og en smartphone til at overbevise os om et JA eller NEJ. Vi kaldet det #Brandtalen.

For Jarlov er det europæiske politisamarbejde, Europol, det vigtigste argument for et JA. Dansk politi skal nemlig have adgang til oplysninger om terrorister, menneskesmuglere og andre former for grænseoverskridende kriminelle fra vores nabolandes politi.

- Og så handler det om, at hvis en dansk kvinde eksempelvis har en voldelig eksmand, som har fået et polititilhold, så skal det polititilhold også gælde, hvis kvinden eksempelvis flytter til Tyskland, siger Rasmus Jarlov med henvisning til en af de 22 retsakter, der følger med et JA til tilvalgsordningen.

Han anerkender, at et JA også betyder, at Folketinget fremover vil kunne tilslutte sig ting, der nu ville kræve en folkeafstemning eller et meget stort flertal i folketinget. Men altså kun ting "af lignende karakter." 

- Det er ikke sådan, at Danmark pludselig kan tilslutte sig Euroen eller en EU-hær eller andre meget voldsomme ting, siger Rasmus Jarlov og tilføjer:

- Alt i alt synes jeg ikke, at det er en særlig stor beslutning, men hvis vi stemmer ja, så løser vi nogle problemer. Vi gør det bedre at være dansker i Europa, og det synes jeg klart er til Danmarks fordel.

#Brandtalen

Vi har giver ti politikere 60 sekunder og en smartphone til at overbevise os om et JA eller et NEJ, når vi skal stemme den 3. december. Det kalder vi #Brandtalen.

Nu giver vi jer seere muligheden for at stemme de bedste argumenter op eller ned ad listen.