Støjberg i frontalt DF-angreb: Falsk og uhæderligt

Søndag på Venstres landsmøde i Herning blev især brugt til at diskutere EU og den kommende folkeafstemning. Her tog udlændinge-  og integrationsminister Inger Støjberg (V) ordet og brugte sin taletid på at angribe Dansk Folkeparti. Et parti hun ellers har lavet samtlige aftaler med på sit område.

- Er der nogen i Kongeriget, der tror på, at jeg ville anbefale at stemme ja, hvis der var den mindste risiko for, at det betød, at vi overlod det til EU at styre vores udlændingepolitik? Selvfølgelig vil jeg ikke det, tordnede Støjberg fra talerstolen.

Kritikken kommer efter at Dansk Folkeparti adskillige gange har påstået, at et ja til tilvalgsordningen den 3. december vil være et skridt mod en fælles EU-asyl- og udlændingepolitik.

- I stedet har de tyet til en skræmmekampagne. Dansk Folkeparti spreder i disse uger falske påstande om, at et ja den 3. december vil betyde, at vores udlændingepolitik fremover skal styres fra Bruxelles. Jeg har normalt meget stor respekt for Dansk Folkeparti. Men jeg har ikke respekt for den kampagne, de fører frem mod folkeafstemningen. Den er falsk, den er uhæderlig, og den bidrager til at skabe mistillid til det politiske system, sagde Inger Støjberg.

Dementerer påstand

Lars Løkke Rasmussen har også flere gange været ude for at dementere Dansk Folkepartis påstand, men ifølge Inger Støjberg fortsætter Dansk Folkeparti deres ”skræmmekampagne”

- Derfor har vi netop valgt fortsat at stå uden for de dele af EU’s retlige samarbejde, der handler om fælles asyl- og udlændingepolitik. Det ved Dansk Folkeparti. Og derfor turnerer Dansk Folkeparti med falske påstande, når de siger noget andet. Det mener jeg er uhæderligt. Det er uhæderligt, fordi Venstre – og de øvrige partier, der har lavet aftalen om at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning – har givet hinanden en gensidig vetoret, siger Inger Støjberg og tilføjer:

- Vi kan ikke have et politisk system, hvor landets næststørste parti påstår, at man slet ikke kan regne med de politiske aftaler, der bliver indgået.

DF er overrasket

Hos Dansk Folkeparti er man overrasket over Inger Støjbergs udtalelser

- Det er paradoksalt, at Støjberg siger, udlændningepolitikken er udenfor, mens både SF og radikale advokerer for et ja, fordi udlændingepolitikken er omfattet. Det virker som om regeringen er ved at gå i panik, når den kommer med den slags udfald. Vi anbefaler et nej af mange grund. Dels forbi vi ikke vil gamble med udlændingepolitikken. Men også fordi vi ønsker grænsekontrol og ikke vil have, at østeuropæiske domstole skal kunne gennemføre ransagninger med videre i Danmark uden dansk domstolskontrol, skriver Morten Messerschmidt fra DF i en SMS til TV 2