Vi fastfryser grundskylden!

Vi har netop indgĂĄet en finanslovsaftale, og det sker med en markant konservativ sejr: grundskylden fastfryses!

Tryghed for boligejerne

Det har hele tiden været et helt afgørende krav fra vores side, at vi fik skabt tryghed om boligejernes økonomi. Grundskylden er tordnet i vejret og har skabt utryghed for mange boligejere.

For nogle stiger boligskatterne så meget, at de ikke længere har råd til at blive boende i eget hjem. Derfor kæmpede vi for at fastfryse grundskylden. Det er nu lykkedes. Fastfrysningen bliver i kroner og øre. Dermed letter vi nu skatten for boligejerne med mere end 750 millioner kroner i 2016 og samlet set med næsten 2,5 milliard kroner i de kommende fire år. Med aftalen bliver der skabt tryghed hos de danske boligejere. Ingen skal beskattes fra hus og hjem.  

Et stærkere politi

Udover grundskylden har et af vores hovedkrav været, at vi får et stærkere politi, så vi styrker danskernes tryghed. Det er også lykkedes. Med den nye aftale for politiet får vi flere betjente, en styrket indsats i Danmarks grænseområder, et markant løft til kampen mod terror og en forstærket indsats mod indbrudskriminalitet. Vi har dermed sikret, at politiet nu har de fornødne ressourcer til at skabe et endnu mere trygt Danmark.

Mere humanitær bistand

Vi har også ønsket, at få styrket den humanitære bistand i nærområderne. Vi vil skabe tryghed og muligheder for de mange mennesker, der er på flugt og sikre, at vi tager fat om nældens rod i forhold til de flygtninge- og migrantstrømme, vi oplever.

Her er det også lykkedes at få konservative fingeraftryk. Der tilføres 150 mio. kr. ekstra til den humanitære bistand næste år. Ligesom vi har løftet niveauet for ulandsbistanden højere op, end det regeringen havde lagt op til.

Vores tre hovedkrav til finansloven er blevet indfriet, og derfor er jeg godt tilfreds med aftalen. Vi har taget et stort og vigtigt skridt i retningen af at skabe et samfund med mere tryghed for alle danskere.