Mette Frederiksen i flygtningeopsang: - Jeg er skuffet over statsministeren

Hvis nogen skulle have fÄet det indtryk, at Socialdemokraterne efterhÄnden lÄ pÄ linje med regeringen i spÞrgsmÄlet om flygtningepolitik, kan de godt tro om igen. I hvert fald indleder Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, weekenden med en hÄrd opsang til regeringens - og i sÊrdeleshed statsministerens - hÄndtering af flygtningestrÞmmen.

- Hvis jeg mÄ tillade mig at vÊre lidt ligefrem, er jeg egentlig skuffet over den mÄde, som statsministeren er gÄet til opgaven pÄ, siger Mette Frederiksen til Politiken lÞrdag og tager hul pÄ en lÊngere liste med kritikpunkter:

- Det starter i valgkampen, hvor jeg synes, at man imod bedre vidende pÄstÄr, at man bare kan nedbringe antallet af asylansÞgere ved at fÄ en ny regering, siger hun til Politiken og minder om Lars LÞkke Rasmussens slagnummer i valgkampen: en straksopbremsning, hvor Folketinget skulle hasteindkaldes i sommerferien for blandt andet at halvere ydelserne til flygtninge.

I august uddybede LĂžkke, at det var et succeskriterium for regeringen, at antallet af asylansĂžgere faldt, som han lovede.

- Status er nu efter tre mÄneder, at det ikke lykkes. Antallet af asylansÞgere satte rekord i oktober, og man mÄ forstÄ pÄ regeringen, at man forventer samme niveau nÊste Är, siger Frederiksen til Politiken.

Samtidig anklager hun regeringen for at have en "uÊrlig mÄde at snakke om det her problem pÄ". Og sÄ gÄr hun videre med listen af kritikpunkter.

Der er hÄndteringen af den akutte krise med flygtninge pÄ motorvejene, og samtidig kursen i den europÊiske debat om fordelingen af flygtninge via en kvoteordning.

- FÞrst ville statsministeren tage imod 100 flygtninge. SÄ ville Inger StÞjberg tage imod nul. SÄ endte man med at ville tage imod 1.000. Det, synes jeg, er mangel pÄ styring, siger Mette Frederiksen til Politiken.