Grenov kritiserer regeringen: Hvor er det kristne menneskesyn?

Det er ikke til at se i regeringens politik, at den i sit regeringsgrundlag kalder Danmark for et kristent land.

Sådan lyder kritikken fra Kristendemokraternes formand Stig Grenov.

Det lille parti, der ved valget i juni ikke var i nærheden af at opnå stemmer nok til at komme i Folketinget, holder i denne weekend landsmøde, og her benytter formanden sin tale til blandt andet at efterlyse et kristent menneskesyn i flygtninge- og udlændingepolitikken.

Stig Grenov mener ikke, at regeringens foreslåede besparelser på 2,3 milliarder kroner på ulandsbistanden og stramninger af udlændingepolitikken hænger sammen med kristne værdier om medmenneskelighed.

Konkret nævner han det nye forslag fra integrationsminister Inger Støjberg om stramninger af reglerne for familiesammenføring som et eksempel.

Regeringen vil med skærpede krav til blandt andet sprog og uddannelse gøre det sværere at få ægtefæller eller kæreste til landet, og den tankegang forstår Kristendemokraternes formand ikke.

- Man risikerer, at folk ikke kan komme til Danmark, fordi vi ikke kan tjene penge på dem. Det er et udtryk for, at regeringen tænker på systemer før mennesker, og det stemmer ikke over ens med det kristne menneskesyn, siger Stig Grenov til TV 2.

Han mener, at hvert enkelt menneske bør behandles individuelt i stedet for det, han kalder et pointsystem.

- Det er ikke det samme som at lave en åben ladeport, for vi kan naturligvis ikke være hele verdens sociale kontor, men vi er nødt til at tage og vurdere hvert enkelt menneske, og der kan man ikke begynde at lægge systemer ned over, siger Stig Grenov.

- Kristendom bliver svag, hvis den bruges mod muslimer

Stig Grenov roser regeringen for i sit regeringsgrundlag at nævne kristendommen, men advarer samtidigt mod det, han kalder for ”en stærk holdning i det danske samfund” om, at vi får et kristent land ved at holde muslimerne ude.

- Hvis kristendommen kun kan overleve ved at lukke mennesker med muslimsk baggrund ude, er den den svageste af alle religioner, siger Stig Grenov og understreger, at det ikke er regeringen, men dele af samfundet, der forsøger at få kristendommen til at overleve ved at holde muslimer ude.

Regerings familiepolitik får også hug

Ud over udlændinge- og flygtningepolitikken nævner Kristendemokraternes formand også en lang række andre områder som for eksempel miljøpolitik og familiepolitik, som steder, hvor han ikke kan se det kristne menneskesyn i regeringens politik.

Han henviser til Berlingskes historie fra i tirsdags, hvor beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby siger, at alt for mange kvindelige lønmodtagere går på deltid for blandt andet at få familielivet med børn til at hænge sammen i stedet for at arbejde noget mere.

- Der er to ministre, der minsandten går ud og siger, at nu skal vi gå ud og arbejde noget mere og glemme deltidsarbejdet, så vi kan komme ud og tjene penge, siger Stig Grenov og tilføjer:

- Kernefamilien er den største normbærende institution i Danmark, og den skal støttes som sådan.

Kristendemokraterne fik ved valget i juni 0,8 procent af stemmerne. Spærregrænsen går ved 2,0.