Støjberg: Flygtninge skal betale for familiesammenføring

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) lægger som del af en større udlændingepakke op til stramninger i reglerne for familiesammenføring.

Fremover skal flygtninges adgang til at få betalt transport i forbindelse med familiesammenføring sløjfes, hvis det står til V-regeringen.

I stedet må flygtningene selv til lommerne, siger Inger Støjberg.

- Det er ret og rimeligt, at man selv betaler for transporten af sin familie til Danmark, siger Inger Støjberg til Ritzau.

Staten betaler flybilletter

I dag hjælper staten med at betale eksempelvis flybilletten, hvis en flygtning har fået ret til familiesammenføring.

Dermed er det lettere at få familie til Danmark, hvis man er på overførselsindkomst og ikke har råd til flybilletter.

- Jeg tror, alle kan sætte sig ind i, at folk gerne vil have deres familier herop. Det ville jeg også, hvis jeg var i den situation, men jeg vil også synes, at det var fuldstændig på sin plads, hvis jeg selv betalte for transporten, siger Inger Støjberg.

Kostede tre millioner i 2013

Hun skal nu forsøge at samle et flertal på Christiansborg for forslaget, som er en del af en større pakke med stramninger på udlændingeområdet.

Forslaget kommer, mens udgiften til transporten ventes at stige i takt med det øgede antal asylansøgere, som i 2014 og 2015 er kommet til Danmark.

Sidste år gav daværende justitsminister Mette Frederiksen (S) et svar til Folketingets udlændingeudvalg, hvoraf det fremgik, at transporten i 2013 kostede knap tre millioner kroner. Det var en stigning på næsten to millioner kroner siden 2009.