DF: Betjente behøver ikke studentereksamen

Det skal ikke længere være et krav for at komme ind på Politiskolen, at man har haft en studenterhue på hovedet.

Sådan lyder det nu fra Dansk Folkepartis medlem af Folketingets retsudvalg, Peter Kofoed Poulsen.

– Vi vil gerne gøre op med noget af det uddannelsessnobberi, der er i Danmark. Vi kunne godt tænke os, at den tømrer, der går rundt med en politibetjent i maven også kan få mulighed for det, hvis han lever op til de krav, der stilles, siger han.

Det vil ifølge DF’eren give en bedre bredde i politistyrken. Det vil ifølge Peter Kofoed Poulsen ikke betyde, at niveauet i korpset bliver sænket.

– Ansøgerne skal stadig leve op til en række kriterier. Det her handler om, at der er brug for mange forskellige kompetencer, og andre uddannelser kan være helt lige så gode som en studentereksamen, siger han.

Ingen ultimative krav

Fordelen ved at lade eksempelvis personer med en håndværksuddannelse få chancen for at søge ind på Politiskolen er, at flere ansøgere vil have længere livserfaring. Selv om Peter Kofoed Poulsen beskriver det som et ”vigtigt krav” er det dog ikke ultimativt.

- Vi forhandler ikke i pressen og vi stiller ikke ultimative krav. Men vi møder til forhandlingerne og er optimistiske. Vi ser, hvor vi ender, siger han.

Så sent som i 2014 blev uddannelsen på Politiskolen akkrediteret som en professionsbachelor i politivirksomhed. Målet med at blive en bacheloruddannelse var at uddanne mere reflekterende og analyserende betjente.

Forhandlingerne om et nyt politiforlig begynder efter efterårsferien.