Messerschmidt: Nyt for mig, at der har været en konflikt

Det er kommet helt bag på Dansk Folkepartis leder i Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt, at Rikke Karlsson har valgt at forlade partiet. Han kender heller ikke til, at der skulle have været en konflikt mellem de to.

- Du siger, der har været en konflikt. Det er nyt for mig. Det er ikke mere end en uge siden, jeg sad sammen med Rikke Karlsson i hyggelig sammenhæng sammen med andre kolleger, hvor vi både talte politik og privat, og hvor hun ikke har rejst det her, siger han til TV 2.

Ifølge Morten Messerschmidt har Rikke Karlsson for nylig efterspurgt oplysningerne om økonomien i det europæiske parti Bevægelsen for et Frihedens og Demokratiets Europa (MELD) og fonden bag partiet, FELD. Det fik ham til at arrangere et møde med generalsekretæren for partiet. 

- Her kunne vi sidde og gennemgå tingene i ro og mag. Det møde valgte hun så ikke at deltage i. Jeg har faktisk ikke hørt noget siden, så derfor regnede jeg med, at der var styr på det. For mig kommer det her som en lige så stor overraskelse, som det sikkert gør for for dig og for seerne, siger Morten Messerschmidt.

- Det er tĂĄgede insinuationer

Ifølge ham har alle adgang til revisionsrapporterne for både partiet og fonden via Europa-Parlamentets hjemmeside. I øjeblikket er parlamentet i gang med at behandle regnskaberne for 2014, og her har MELD ifølge Messerschmidt indsendt en helt pletfri revisionsanmærkning. Når der ikke kan fremlægges yderligere dokumentation er der en helt naturlig forklaring.

– Der ligger ikke et regnskab for 2015. Det bliver ikke lavet før i de første måneder af 2016. Jeg kan ikke fremlægge et regnskab for et regnskabsår, der ikke er afsluttet, siger han.

Det er ifølge Morten Messerschmidt helt uacceptabelt, at Rikke Karlsson antyder, at økonomien ikke er kørt efter bogen.

– Lige nu står det som nogle tågede insinuationer. Det kan og vil jeg ikke acceptere. Jeg ville egentlig være glad for, hvis TV 2 News ville tage fat i Rikke Karlsson og få fuldstændig klar tale. Så skal jeg sørge for, at enhver mistanke bliver gendrevet, siger han.

Han fastholder, at alt er foregået, som det skal. 

- Vi overholder naturligvis alle de regler, der gælder. Vi har ekstern revision. Vi har intern revision. Det hele offentliggøres. Der er ingen mulighed for, at man kan bruge de her penge uden at det bliver tjekket både i den ene og den anden ende, siger Morten Messerschmidt.

TV 2 forsøger at fĂĄ en kommentar fra Rikke Karlsson.Â