Analyse: Thulesen Dahl bliver ’tørret’ af Løkke

Se hele programmet første gang på NEWS lørdag kl. 10 og efterfølgende når du vil på TV2 PLAY

Først meldte statsminister Lars Løkke Rasmussen ud, at Danmark skulle tage imod 1.000 flygtninge, da Europa skulle fordele 160.000 migranter mellem flere af medlemslandene.

En udmelding som strider gevaldigt mod politikken i Danmarks største borgerlige parti, Dansk Folkeparti.

Da Folketinget åbnede tirsdag, garanterede statsministeren fra talerstolen, at danskerne skulle til folkeafstemning om en fælles europæisk asylpolitik, hvis der blev flertal for det på Christiansborg.

- Nu tørrer han dig igen. Det er anden gang inden for denne her 10 minutter lange snak, vi har haft, hvor vi er inde på et emne, hvor han (statsministeren, red.) har kørt hen over Dansk Folkeparti med larvefødder, siger politisk kommentator Peter Mogensen i programmet ’Mogensen og Kristiansen i magtens maskinrum’ til Kristian Thulesen Dahl.

- Der er ting, der kunne være bedre

De to politiske kommentatorer Peter Mogensen og Michael Kristiansen har sat Dansk Folkpartis formand stævne på Christiansborg.

- Godt 100 dage er der gået siden valget. Lars Løkke Rasmussen er statsminister. Hvor tilfreds er du med ham?, spørger Michael Kristiansen.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi fik et regeringsskifte. Men er der ting, jeg synes kunne have været gjort bedre? Ja, det er der. Specielt omkring migrantsituationen i Europa, siger Thulesen Dahl.

Se et uddrag af interviewet øverst i artiklen.

Se hele programmet første gang på NEWS lørdag kl. 10 og efterfølgende når du vil på TV2 PLAY