Kommentator: Politik er ligesom samlivet – elskerinden får de gode gaver

Du kan se Besserwisserne på TV 2 Play her

Der var godt gang i samlivs-metaforerne, da de politiske kommentatorer i denne uges udgave af NEWS-magasinet ”Besserwisserne” skulle beskrive statsministerens manøvre-muligheder, når det gælder forhandlings-mulighederne om blandt andet finansloven i løbet af efteråret:

- Regeringen er jo ikke gift. Regeringen er jo single. Så vi har jo ikke nogen, der kan lave udenoms-affærer. Det er jo kun ét parti – og derfor har man mulighed for at flirte til alle sider, siger politisk kommentator David Trads.

Fra 2001 til 2011 havde VK-regeringen en fast partner i Dansk Folkeparti, når der skulle forhandles finanslov. For Venstre-regeringen er situationen en anden som ét-parti-regering:

- Dér bliver det lidt svært, at Dansk Folkeparti faktisk er vant til at være i elskerinde-rollen, hvis vi bliver i metaforen. Altså i VK-regeringens tid, der var Konservative ligesom konen. Og Dansk Folkeparti var elskerinden – og man ved jo godt at de gode gaver ryger til elskerinden. Og Dansk Folkeparti har jo tidligere været vant til at være ombejlet og smigret. Men den rolle kan de ikke forvente at få, siger Søs Marie Serup, politisk kommentator, BT.

Politikens politiske analytiker Sigge Winther Nielsen kommer med denne forudsigelse, når det gælder V-regeringens aftaler og partnere:

- Det bliver engangsknald, på engangsknald på engangsknald, fordi der bare ikke er noget, der ligger klart, siger Sigge Winther Nielsen, politisk analytiker på Politiken.

Besserwisserne

De politiske besserwissere står for skud, når TV 2 NEWS’ vært inviterer en række politiske redaktører, analytikere og kommentatorer i studiet for at holde dem op på deres analyser. Gik det, som de forudsagde, eller blev de udsat for kløgtigt spin?

Besserwisserne sendes hver fredag klokken 18.10 på TV 2 NEWS.