TV 2 skrev om politikeres tøj: Får nu hug på sociale medier

Både tidligere statsminister og formand for Socialdemokraterne Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes efterfølger på formandsposten, Mette Frederiksen, mødte op i mørkeblå blazer til dagens åbningsdebat.

Det blev til en artikel her på siden, og det har faldet mange Twitter-brugere for brystet. Blandt andre SFs formand Pia Olsen Dyhr.

– Christ!! Har nogen set mændenes uniformer i dag, spørger hun.

Også stand up-komikeren Mads Brynnum kom på banen.

– Okay, så Frederiksen og Thorning har samme tøj på. Er det ikke en lidt større nyhed at V og S langt henad vejen har samme politik, spurgte komikeren Mads Brynnum.

Vores venner på Berlingskes Politiko-redaktion ironiserede over, at også Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen (K) og Socialdemokraternes ditto, Nicolai Wammen, også var iklædt mørkeblåt.

TV 2: Vi vil ikke diskriminere

Chefredaktør for TV 2 Nyhederne, Jacob Kwon, erkender, at der næppe er tale om den slags journalistik, man vinder Cavling-priser for.

- Journalistisk er vi bestemt i den lettere ende af skalaen, men vi synes, det var lidt sjovt, at den nuværende og den tidligere formand for Socialdemokraterne havde valgt at bære ens tøj, siger han.

Hvis nogen mener, at TV 2 alene bragte artiklen, fordi der er tale om to kvinder, tager de ifølge Jacob Kwon fejl.

- Der har bestemt ikke været nogen kønsdiskriminerende hensigt med artiklen. Vi havde også skrevet den, hvis der havde været tale om to mænd, hvoraf den ene lige har overtaget formandsposten i et parti fra den anden, siger han.

Jacob Kwon fastslår, at hensigten aldrig været at genere nogen.

- TV 2 bringer både seriøse og mindre seriøse artikler, og denne skal tages med et smil. Jeg beklager, hvis nogen er blevet stødt over artiklen.