Udlandet undrer sig: Hvorfor fører V kampagne for Thorning?

Du kan se Uden for Borgen på TV 2 PLAY

- Det bliver da også bemærket ude omkring, at vi fører kampagne for én, vi lige har væltet.

Sådan sagde udenrigsminister, Kristian Jensen, da han medvirkede i Uden for Borgen med socialdemokraternes Bjarne Corydon.

Bemærkningen faldt i forbindelse med, at Corydon havde inviteret Kristian Jensen på besøg på en skole i Ishøj.

- Det er jo Helle Thorning-land vi skal ud i nu, spøgte Corydon. Hertil svarede udenrigsministeren at han netop havde været i New York med Thorning.  Helle Thorning-Schmidt er som bekendt Danmarks kandidat til posten som FN's højkommissær for flygtninge.

- Nå, ja I fører simpelthen kampagne sammen. Har I held med det, spurgte Corydon?

Kristian Jensen vurderede at Thornings chancer er gode. Men at nuværende chef for FN's miljøorganisation, tysk/brasilianske Achim Steiner, kan blive en hård konkurrent.

- Men Merkel har sagt, hvis ikke det bliver ham, så støtter hun Helle. Jeg synes det er en meget god start, sagde Jensen i bilen på vej mod Ishøj.

Der er noget meget dansk og fint ved, at man – selvom man lige har ført valgkamp mod hinanden – så fører man sådan en kampagne sammen, tilføjede Corydon.

Formelt set udløb fristen for at indstille kandidater til UNHCR-jobbet 14. september. Men da der ikke er åbenhed om processen, er alle kandidater ikke kendt.

Hvad er 'Udenfor Borgen'?

TV 2 NEWS sætter dette program to politikere stævne udenfor Borgen, hvor de konfronteres med den virkelighed, deres lovgivning skaber.

Centralt i programmet er to politikeres køretur i en topmoderne el-bil, hvorfra politikernes samtale kan følges uden filter på tv2.dk. El-bilen skal føre to politikere til det sted i landet, hvor de skal møde danskere og deres problemer – og hvor politikerne skal forholde sig til politisk substans på et konkret område.

Det er NEWS-journalist Michael Robert Wichmann, der sender politikerne på køretur udenfor Borgen.

'Udenfor Borgen' kan ses på TV 2 PLAY.