Kristian Jensen-bommert: Kalder Joe Biden præsident

Kristian Jensen er i øjeblikket til topmøde i New York, hvor han blandt andet har været med til at vedtage FN’s nye verdensmål.

Det lykkedes tirsdag den danske udenrigsminister at fĂĄ omtale i store udenlandske medier som NY Times, The Hill, msnbc.com, Bloomberg og politico.com.

Det var dog ikke Kristian Jensens politiske formåen, der dannede grundlag for omtalen i diverse medier. Det var derimod en fortalelse – da Kristian Jensen henvendte sig til USA's vicepræsident, Joe Biden, under et af møderne, der gav opmærksomheden. Se videoen øverst i artiklen

Kristian Jensen kom nemlig til at omtale den nuværende vicepræsident som Hr. præsident.

Skabte stor morskab i salen

Kristian Jensen lod sig umiddelbart ikke slå ud af fortalelsen, og var straks klar med en kvik bemærkning.

- Undskyld, vicepræsident. Det kunne have været. Kunne være. Hvem ved? Hvis du har noget nyt at fortælle os så vær venlig at gøre det, sagde Kristian Jensen med et glimt i øjet. 

Ifølge The Hill tog Joe Biden Kristian Jensens fortalelse med et smil. En reporter der var til stede, fortæller til mediet, at Joe Biden lignede en, der prøvede at kommentere på den danske ministers henvendelse. Hans mikrofon var dog slukket, så man kunne ikke høre hans svar.

Kristian Jensen gjorde sig også bemærket tidligere på ugen i forbindelse med sit besøg i New York.

I forbindelse med FN’s nye verdensmål startede velgørenhedsorganisationen Global Goals kampagnen 'Dizzy Goals Challenge', som skal sørge for, at FN-målene ikke blot forbliver en gang snak.

Og den kampagne besluttede den danske udenrigsminister at hoppe med pĂĄ. Du kan se, hvordan det gik her: