DR udrĂĄbte forkert forsvarsminister: - Ups

- Venstres Jacob Jensen afløser Carl Holst som forsvarsminister, erfarer DR Nyheder.

Sådan lød beskeden på fra DR Nyhedernes officielle kanaler på Twitter, sms, tv og dr.dk, i minutterne inden statsminister Lars Løkke Rasmussen kørte mod Amalienborg for at præsentere sin nye minister.

Der var bare et problem. Det ikke var Jacob Jensen, men derimod den tidligere skatteminister Peter Christensen, der ca. ti minutter senere endte med at blive udnævnt som ny forsvarsminister.

Den forkerte nyhed nĂĄede hurtigt at sprede sig, hvor bĂĄde Ritzau Bureau og borsen.dk viderebragte DR's erfarer-historie.

Det var DR's politiske analytiker Bjarne Steensbeck, der var først med den falske nyhed på Twitter om Jacob Jensen som ny forsvarsminister:

Men ni minutter senere var han selv ude og beklage:

En beklagelse, som hurtigt blev kommenteret af Jacob Jensen, der selv var noget overrasket over udnævnelsen.

På P3 blev radioprogrammet Gandhi afbrudt for at fortælle lytterne om erfarer-historien, men i nyhedsudsendelsen klokken 11 blev fejlen rettet.

Twitter flød hurtigt over med kommentarer om DR's fejl. Her er det P3-radiovært Anna Ingrisch.

Inger Støjbergs særlige rådgiver Mark Thorsen blandede sig også og henviste til, at DR tidligere på året ved en teknisk fejl kom til at udskrive folketingsvalg, før det var udskrevet.

DR: Det er dybt beklageligt

PĂĄ dr.dk beklager indholdschef i DR Nyheder, Sandy French, fejlen:

- Det er dybt beklageligt, at viderebringer forkerte informationer. Vi rettede det naturligvis så snart vi blev opmærksomme på fejlen. Vi troede, at vi stod på fast grund, men vi måtte hurtig erkende, at det gjorde vi ikke. Og det er bestemt ikke godt nok.

- Vi bestræber os på at være yderst varsom med at bringe det, man kalder erfarer-historier. Altså historier, hvor man får oplysninger til baggrund. Men i det her tilfælde må vi konstatere, at vores forholdsregler og efterprøvning ikke var tilstrækkelig.

- Vi beklager overfor alle vores brugere, der har fået forkerte oplysninger og overfor Jacob Jensen, som vi fejlagtigt fik udnævnt som ny forsvarsminister. Selvfølgelig også overfor den kommende forsvarsminister Peter Christensen, siger hun.

Statsminster Lars Løkke Rasmussen udnævnte tidligere på dagen Peter Christensen som ny forsvars minister. 

- Der er brug for stabilitet og politisk lederskab. Og det har Peter Christensen, lød det fra Lars Løkke Rasmussen, da han præsenterede sin nye minister på Amalienborg. Du kan se hele præsentationen i videoen herunder: 

BlĂĄ bog

Født 23. april 1975 i Sønderborg

Opvokset i Rødding.

Far til Maria (født 2005) og Anna (født 2006).

Fraskilt efter ti års ægteskab. Nu kæreste med Josefine Kofoed, der har været opstillet for Konservative. 

Uddannet elektriker. Har desuden læst på diplomingeniørstudiet. 

Medlem af Venstre siden 1992.

Landsformand for Venstres Ungdom 1999-2001

Medlem af Folketinget fra 2001 til 2015: Skatteordfører 2001-2005, finansordfører 2005-2009 og 2011-2015 og politisk ordfører 2009-2011. 

Skatteminister 8. marts-3. oktober 2011

Fik 5.311 personlige stemmer ved valget i 2015, hvilket ikke rakte til genvalg. Peter Christensen blev tredjesuppleant for Venstre i Sydjyllands Storkreds og besluttede derefter at stoppe i landspolitik.

Kilde: Folketinget og Ritzau.