Studerende bliver undervist i Carl Holst: Sådan skal man ikke gøre

En lang række møgsager kostede tirsdag forsvarsminister Carl Holst jobbet.

De fleste kommentatorer og eksperter er enige om, at det er Carl Holsts dårlige håndtering af sagerne, og ikke sagerne selv, der fældede ham. Faktisk har det været så dårligt, at studerende i krisehåndtering nu bliver undervist i Carl Holsts forløb.

- Han har gjort alt det forkerte. Han er bogstaveligt talt et skoleeksempel på, hvad man ikke skal gøre, fortæller Lasse Peter Laursen, der underviser kurset på CBS.

Skulle selv have taget initiativet

Det er særligt Carl Holsts langsomme reaktion på sagen om det mulige misbrug af region Syddanmarks midler, der får dumpekarakter af lektoren.

- Han er alt for langsom til at komme ud af hullet. Han skulle have været hurtigt ude, fremlægge fakta og få krisen til at dø, siger Lasse Peter Laursen.

For eksempel sagde Carl Holst i et interview på TV 2 News, at den pågældende regionsmedarbejder ikke blev brugt til valgkampen - et udsagn, han senere måtte trække tilbage. Ifølge Lasse Peter Laursen skulle Carl Holst have gjort som sin partiformand Lars Løkke Rasmussen, der på et pressemøde fremlagde alt information, da han var beskyldt for misbrug af offentlige midler.

- Det handler om at lukke sagen hurtigt, ellers fortsætter pressen efterforskningen. Carl Holst har forplumret det ved ikke at lukke sagerne og lade andre få taletiden.

Har nægtet at gå bodsgang

Undervisningen i Carl Holst startede i sidste uge, og på det tidspunkt var Lasse Peter Laursen faktisk klar til at give forsvarsministeren lidt snor.

- Men han har nægtet at gå bodsgang, og da han ikke gjorde det, kom han til at hænge i en tynd tråd.

Lektoren nævner, at Holst i sine undskyldninger ikke har virket synderligt brødebetynget.

- Han skulle ikke have haft så mange men'er. Han har faktisk kun beklaget, fordi det skyggede for hans arbejde, ikke for at have gjort noget forkert, siger Lasse Peter Laursen.

Hans råd til Carl Holst, der fortsætter i Folketinget, er simpelt:

- Hold dig ude af medierne.