Ingemann brugte halvdelen af sin arbejdstid pĂĄ Holsts valgkamp

Med redegørelsen fra forvaltningen fremlagt er mistanken mod Carl Holsts brug af en regions-betalt mand som personlige assistent under valgkampen ikke blevet mindre.

Efter mandagens møde skønner Region Syddanmarks forretningsudvalg, at Carl Holsts personlige assistent, Christian Ingemann Nielsen, brugte mindst halvdelen af sin arbejdsindsats på Carl Holsts valgkamp. 

Det fortæller Marianne Mørk Mathiesen (LA), der var til stede, da  forretningsudvalget behandlede sagen mandag, til TV 2.

- Vi har været til orientering i dag, og her er der gennemgået omkring 800 af Christians Ingemann Nielsens emails fra valgperioden. Man skønner, at halvdelen er relateret til valgkampen.  Man skønner samtidig, at en meget lille del af Ingemans tid er brugt på projektet ’Smart velfærd’.

På mødet vedtog et enigt forretningsudvalg derfor enkelte ændringer i ordlyden på redegørelsen, så der i redegørelsen nu findes "kraftige indicier" på, at Carl Holsts personlige assistent er blevet brugt til at føre valgkamp. 

Carl Holst: Jeg stiller alt materiale til rĂĄdighed

- Der er ingen, der ønsker mere end mig at komme til bunds i denne sag, og jeg har derfor også aftalt med Statsforvaltningen, at jeg naturligvis vil samarbejde fuldt ud med Tilsynets undersøgelse - og at jeg stiller alt materiale til rådighed for dem, som de har brug for - og at de herunder også får fuld adgang til min private valgkampsmail. Jeg afventer nu Statsforvaltningens undersøgelse, skriver Carl Holst i en mail til TV 2 NEWS.

RegionsrĂĄdet ser med alvor pĂĄ sagen

Regionsrådet skriver i en officiel meddelelse efter mødet i forretningsudvalget: 

- Regionsrådet ser med stor alvor på sagen vedrørende spørgsmålet om, hvorvidt en tidligere ansat i Region Syddanmark har ydet bistand til tidligere regionsrådsformand Carl Holst i forbindelse med dennes valgkamp. 

- Regionsrådet har fået yderligere indicier herpå. Regionsrådet ser frem til afslutningen af Statsforvaltningens undersøgelser.

De nye oplysninger får Dansk Folkepartis Søren Espersen til at sige:

- Jeg synes, Carl Holst selv mĂĄ drage sine egne konklusioner pĂĄ baggrund af disse nye oplysninger.

Slipper for anmeldelse

Herudover lyder meldingen, at Holst slipper for at inkassere en politianmeldelse.

Forud for mødet var et politisk flertal i Region Syddanmark ellers klar til at afvise den redegørelse, som embedsfolk har udarbejdet i sagen om Carl Holst mulige misbrug af sin daværende medarbejder Christian Ingemann Nielsen, som måske lavede pressearbejde for Holst private kampagne, mens regionen betalte hans løn.

Men ifølge gruppeformand for Dansk Folkeparti i Regionsrådet, Thies Mathiasen, er redegørelsen så fyldestgørende, at partiet vil lade det være op til Statsforvaltningen at bedømme om noget ulovligt har foregået i Carl Holsts valgkamp.

De mange mails efterlader dog Theis Mathiasen med et klart indtryk af, at Christian Ingemann Nielsen for regionens regning har hjulpet Carl Holst med at blive valgt i Folketinget.

- Vi har skærpet retorikken. Før havde vi indicier. Nu er der kraftige indicier. Vi overlader det til statsforvaltningen at komme med den endelige afgørelse, siger han og tilføjer:

- Der er noget, der meget kraftigt indikerer, at det er den slags arbejde Christian Ingemann Nielsen har udført, og det bør have en form for konsekvens, siger han.

Få 'Smart Velfærd'-opgaver

Ekstra Bladet er samtidig kommet i besiddelse af et udkast til en redegørelse fra Region Syddanmark, hvoraf det fremgår, at Christian Ingemann Nelsen i forbindelse med sit arbejde med et projekt om smart vækst og velfærd - der ellers skulle optage halvdelen af hans arbejdstid - på et år deltog i bare tre møder, skrev én pressemeddelelse, én blog og én artikel.

- Der er ikke i regionens journalsystem fundet yderligere materiale, som er journaliseret af Christian Ingemann Nielsen på projektet 'Smart Vækst og Velfærd'. Det udelukker dog ikke, at han har bidraget til øvrigt materiale, der ligger på sagen, står der ifølge Ekstra Bladet i udkastet.

Siden Carl Holst fik titlen som forsvarsminister den 28. juni har han haft flere uheldige sager. Få overblikket her: 

T2Toolbox embed