Løkke vil ikke svare på spørgsmål om Carl Holst-sagen

Under et pressemøde om flygtningesituationen i Danmark og Europa torsdag formiddag kommenterede Lars Løkke Rasmussen ganske kort på sagen om forsvarsminister Carl Holst, der i disse dage er i strid modsvind.

Trods flere benægtelser fra forsvarsministeren, tegner flere mails, sms'er og breve nemlig et billede af, at ministerens nuværende spindoktor, Christian Ingemann Nielsen, arbejdede som personlig assistent for Carls Holst, da han var regionsrådsformand. 

Flere eksperter har vurderet, at det er i strid med reglerne, hvis han som embedsmand - og altså betalt af skatteborgerne - har arbejdet for at få Carl Holst valgt til Folketinget.

- Det, der fylder for mig, her til morgen og i dag, er den situation Europa og Danmark står i herud for mødet i dag i Bruxelles. Jeg har noteret, at der er en sag og nogle drøftelser, og om det kan jeg bare ganske kort sige, at jeg har tillid til mine ministre, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Fældet af brev

Senest er det kommet frem, at Carl Holst i et brev til Lars Løkke Rasmussen har beskrevet Christian Ingemann Nielsen som sin personlige assistent

- Christian Ingemann Nielsen var fra medio 2014 til juni 2015 ansat som presserådgiver i Region Syddanmark og personlig assistent for mig som regionsrådsformand, skriver Carl Holst i brevet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Det er ellers ikke mere end få dage siden Carl Holst på direkte tv på TV 2 News sagde, at Christian Ingemann Nielsen  ikke har været ansat som personlig assistent.

Til det sagde Lars Løkke Rasmussen på pressemødet: 

- Jeg er med på,at der er en sag, og den kommer jeg givetvis også til at udtale mig om på et tidspunkt, men det bliver ikke i dag, sagde statsministeren inden han igen drejede samtalen ind på flygteningesituationen.

Herefter gilk han, før  de fremmødte journalister nåede at stille flere spørgsmål.

Herunder kan du se brevet, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Heller ikke partifællerne  Bertel Haarder og Søren Gade ønskede torsdag morgen at kommentere Holst-Sagen. De henviser til, at det er en sag for Regions Syddanmark: