Espersen: Flygtninge bør være glade for at komme til Grønland

En nedlagt flådestation i det sydlige Grønland er det perfekte sted at huse flygtninge. Det mener Dansk Folkepartis grønlandsordfører Søren Espersen.

Meldingen kommer i forlængelse af, at partiets formand Kristian Thulesen Dahl i onsdagens Berlingske foreslog at oprette statslige flygtningecentre frem for som i dag at lade kommunerne stå for indkvarteringen.

– Vi går ind for, at staten skal overtage de flygtningecentre, der er. Og det er da helt oplagt – i stedet for at købe parcelhuse som kommunerne gør lige nu – at bruge et sted, som rummer lokaler med plads til 3-400 mennesker og klinikker og så videre. Der er alt, som flygtningene har brug for, siger Søren Espersen til TV 2.

Han foreslår at huse flygtningene på den tidligere Flådestation Grønnedal.

At Grønland ligger i den fjerneste afkrog af riget, er ifølge Søren Espersen kun en fordel.

– Vi går ind for at finde andre steder end lige nøjagtig her, hvis man kan det. Australien sender – uden sammenligning i øvrigt – deres flygtninge til Papua Ny Guinea, siger han, der mener, at Grønland har noget særligt at byde flygtningene.

"Fred og sikkerhed" må være vigtigst

– Jeg kan ikke vide hvordan det er at være flygtning, men at komme op til den fred og sikkerhed, der er i Grønland, må da være pragtfuldt – frem for at bo midt i en by.

Det lyder som om du synes, det er et sandt refugium? – Det er det da. Det er lige det rigtige sted. Jeg tror, alle, der har været der, synes det er pragtfuldt sted, hvor flygtningene kan have det godt indtil de skal tilbage til deres hjemlande. Det må handle om, at flygtningene får fred, ro og beskyttelse. Og det kan få på Grønnedal.

Ifølge Søren Espersen vil en placering af et flygtningecenter i Grønland være en stor gevinst for landet.  

– Der skal leveres varer til lejren, og det vil da give beskæftigelse for hele samfundet, siger han.