Drama i Holst-sagen: Nu skændes de i Venstre i fuld offentlighed

Sagen om forsvarsminister Carl Holsts (V) særlige rådgiver Christian Ingemann tager nu en ny drejning og skænderierne internt i partiet er brudt ud i lys lue.

Venstres borgmesterkandidat i Sønderborg ved sidste valg, Peter Hansen, hævder på sin Facebook-profil, at Christian Ingemann har truet ham.

– Han var tydelig oprevet og truede mig med at hvis jeg ikke inden for 24 timer dementerede, at han pyntede sig med lånte fjer, ville han anmelde mig til Journalistforbundet, skriver Peter Hansen på Facebook.

Overfor TV 2 beskriver Peter Hansen opkaldet som ”grænseoverskridende”.

– Truende på den måde, at nu skulle jeg fjerne det ellers ville han anmelde mig.

Jeg opfattede det som, at hvis ikke jeg gjorde det, så skulle jeg nok få. Det var grænseoverskridende, siger han til TV 2.

Opkaldet fandt sted efter, at Peter Hansen mandag havde lagt et opslag på Facebook og skrevet, at Christian Ingemann pynter sig med lånte fjer, når det af hans cv og visitkort at han er personlig assistent, mens Carl Holst har afvist at han overhovedet havde en personlig assistent.

– Jeg havde skrevet et opslag om, at der stod to udsagn over for hinanden. Forsvarsministeren siger, at Ingemann ikke har været personlig assistent. Ingemann siger, at det har han. Det er da et problem. Det handler mere om spin end noget andet, forklarer han.

Ingemann afviser

Christian Ingemann afviser over for TV 2, at der er tale om trusler.

– Det er rigtigt, at jeg har talt med ham i går. Men jeg har absolut ikke truet ham. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer, siger Christian Ingemann.

Peter Hansen har tidligere været opstillet til Folketinget for Venstre, hvor også Carl Holst er opstillet og valgt. Selv afviser Peter Hansen, at hans kritik hænger sammen med kandidaturet.

Jeg er ikke ude efter ham. Men når man ser på denne sag, så er det trist, at være vidne til at en presserådgiver kommer så meget i fokus med udtalelser, som åbenlyst ikke stemmer overens med ministerens.

Du er ikke ude på hævn? – Det kunne jeg ikke drømme om.

Hvorfor skriver du det så offentligt? – Manden er tydeligvis presset. Men derfor er det ikke i orden alligevel. Man skal ringe og tale ordenligt.

Til trods for at Peter Hansen opfatter Christian Ingemanns adfærd som truende, vil han ikke melde det til politiet.  

– Det er noget der sket i kampens hede. Men det er trist at have med at gøre.