Analyse: Minister står uden politisk opbakning

Forsvarsminister, Carl Holst, må se langt efter politisk opbakning i disse dage, hvor han skal forsvare sin agering i forhold til sagen om, hvorvidt han har brugt en offentligt ansat embedsmand til sin valgkamp i juli måned. Det lyder analysen fra politisk kommentator Anders Langballe.  

Regionsrådsmødet i Region Syddanmark tidligere på dagen har været med til at tydeliggøre Carl Holsts politiske situation. Ministeren står uden opbakning.   

- Carl Holst står ganske alene. Der er ingen, der vil bakke op om Carl Holst på Christiansborg og nu kommer meldingen altså fra regionsrådet i Region Syddanmark om, at Carl Holst heller ikke har nogen politiske støtter blandt sine gamle fæller i regionsrådet.

Tidligere i dag afholdte regionsrådet i Region Syddanmark et møde, hvor sagen blev diskuteret. Efter det møde kom meldingen fra Statsforvaltningen om, at sagen skal undersøges.

Anders Langballe mener, at sagen er ved at spidse til for ministeren.  

- Der har været mange sager i hans tid som minister, der er vokset store på grund af hans håndtering af dem, og nu står vi med en ny, siger han.

Ingen vej tilbage

Anders Langballe mener, at det er svært for Carl Holst at komme tilbage i sagen, hvis altså at de indicier, der er imod ham, viser sig at være rigtige.

- Problemet er, at Carl Holst har fået sagt forskellige ting i den her sag. Han har understreget at Christian Ingemann i Region Syddanmark ikke var personlig assistent for Carl Holst. Alle de ting Carl Holst har sagt, er det, der gør den her sag stor.

- Hvis det viser sig, at disse indicier viser sig at bevise, at Christian Ingemann har ført valgkamp for Carl Holst, så er det jo et enormt problem for ham, at han katagorisk har afvist det, siger han.

I morgen er der gruppemøde for Venstre, og meldingerne har været forskellige aftenen igennem. Tidligere på dagen lød meldingen fra Forsvarsministeriet, at Carl Holst skulle deltage i mødet. Det skulle han for at forklare sig for sine gruppefæller.

- Den seneste melding er nu, at han ikke deltager i gruppemødet. Det skulle angiveligt være fordi, han skal til samråd i morgen formiddag. Dermed undgår Venstre at blive fedtet mere ind i den sag, siger Anders Langballe.

Bliver ikke fratvunget sin post - endnu

Forsvarsminister Carl Holst behøver endnu ikke frygte at miste sin ministerpost, mener Anders Langballe. Fortsætter der med at komme sager af samme karakter, er der dog en grænse.  

- Carl Holst har indtil nu skabt flere problemer, end han har løser, og det er selvfølgelig et problem. Der er grænser for, hvor længe en regering vil finde sig i det. Det, man skal huske, er, at det vil være et nederlag for Lars Løkke Rasmussen, hvis man allerede nu skal ud og afskedige en minister. Så jeg tror, de bider sig i tungen lidt endnu, og ser om Carl Holst ikke snart kommer tilbage på sporet, lyder analysen fra Anders Langballe.   

I løbet af de sidste par dage har indicier, der taler imod forsvarsministerens sag hobet sig op. Det førte i dag til, at Socialdemokraterne kaldte ministeren i samråd.