Holst stĂĄr fast: Jeg synes ikke, det ser rodet ud

Forsvarsminister Carl Holst (V) fastholder, at hans senere særlige rådgiver Christian Ingemann ikke udførte pressearbejde for ham under folketingsvalget, hvor han var ansat som embedsmand i Region Syddanmark, mens Holst var regionsrådsformand.

Ifølge Carl Holst blev pressearbejdet løst af ”mange forskellige”.

– Det gjorde jeg primært selv. Der er mange opgaver i en travl valgkamp, lyder det fra Carl Holst.

Kan du nævne nogle andre navne på folk, der løste presseopgaver? – Det er fuldstændig irrelevant i forhold til sagen her. Jeg vil ikke lave den fokusforskydning.

Carl Holst var heller ikke meget for at komme nærmere ind på, hvad det er for valgkampsrelaterede opgaver, som han mener, at Christian Ingemann ikke har løst.

– Jeg hæfter mig mere ved, hvad der var hans opgave. Det var at stå for kommunikationen i forhold til smart vækst og velfærd, samt at være en del af betjeningen af et travlt ledelsessekretariat og stå for kommunikation og kommunikativ rådgivning af ikke mindst direktion og den øverste politiske ledelse, siger Holst.

Det fremgår også af jobopslaget, som Jobindex har liggende i sit arkiv – dog står der her, at medarbejderen ”kan indgå i den løbende daglige betjening af den øverste administrative og politiske ledelse”.

Hvad skulle han have gjort for at føre valgkamp for dig? – Jamen, det vil jeg slet ikke komme ind på.

Hvad er valgkampsrelaterede opgaver i dine øjne? – Det vigtigste er, at han har løst den opgave, han er ansat til.

Hvis du kan afvise, at han har ført valgkamp, så må du også kunne sige, hvad det vil sige at føre valgkamp? – Vi snakker om en medarbejder, der har bestridt en stilling, som gik ud på at stå for kommunikationen af et projekt. Den bestod også i at gå til hånde i ledelsessekretariatet, herunder kommunikativ rådgivning til direktør og politisk ledelse. Det er det, der står i stillingsbeskrivelsen, og det er det, han har udført.

Carl Holst fastholder, at det var i sin egenskab af regionrĂĄdsformand, han i sin tid blev kontaktet af Radio 24syv. En forklaring, Radio 24syvs journalist Thomas Foght mildt sagt sĂĄr tvivl om pĂĄ Twitter.

– Radio 24syv ringede til mig som regionsrådsformand og udfrittede mig om mit syn på brugerbetaling. Jeg tillod mig så at give dem de brugeroplysninger, at Thorning-Schmidts regering havde indført brugerbetaling. Det betvivlede de og spurgte, om jeg kunne sende noget dokumentation.

Henvendelsen gik vel også til dig, der var folketingskandidat for Venstre? – Jeg er hundrede procent sikker, for jeg spurgte tydeligt, om det var næstformanden i Danske Regioner, er det folketingskandidaten eller regionsrådsformanden, I spørger? De sagde, det var regionsrådsformanden, de spurgte. Jeg havde mange kasketter.

Synes du selv det ser rodet ud? – Det synes jeg sådan set ikke.

Så alle andre tager fejl? – Det er ikke noget med, at alle andre tager fejl. Jeg fortæller dig hvad han er blevet ansat til. Det er en opgave, han har løst.

Er den opgave løst fuldstændig efter reglerne? – Ja, det mener jeg bestemt, den er.

Hvorfor fik du ikke en anden til at sende de mails? – Det var helt naturligt for mig at få den ene eller anden til at sende dem. Nogle gange var det ham, andre gange var det andre. Mailen blev sendt, fordi jeg var blevet bedt om at sende nogle informationer. Jeg bad én fra ledelsessekretariatet om at udføre den opgave, lyder det fra Carl Holst.

I onsdag eftermiddag vil forretningsudvalget i Region Syddanmark tage stilling til, om der skal indledes yderligere undersøgelser af sagen.

Se hele interviewet med Carl Holst i videoen herover.