Hvem hjælper Adnan Avdic?

”I helvede med grundloven” sagde den herboende bosniske salafist, Adnan Avdic, i et interview på TV-2 News Grundlovsdag – midt i valgkampen. Det var tydeligt, at han ikke bryder sig om det danske samfund, det danske demokrati og den danske kultur.

Nu hjælper han så migranter til Sverige. Til sit generalieblad, som foruden dødsdommen over Danmarks Riges Grundlov og tiltalt i terrorsagen fra Glostrup, har han nu også føjet prædikatet menneskesmugler. Natten til onsdag blev han efter at have krydset Øresund anholdt af svenske toldere med adskillige migranter i bilen.

Hvad sker der egentlig?

Siden søndag har der hersket kaos ved de danske grænser. Politiet må i stort omfang se passivt til, mens flygtninge og migranter færdes frit og forsøger at undgå registrering. Mange er forsvundet helt? Hvor er de henne? Hvad skal de? Hvilke kontakter har Adnan Avdic?

Disse spørgsmål er både relevante og legitime. Det er vores pligt at stille dem. 

Vi ved, at terrororganisationen IS har truet med at sende terrorister til Europa. Det burde få alle til at være ekstra vagtsomme. Når Adnan Avdic hjælper til, er der grund til at nære formodning om, at han måske ikke er ude i et rent humanitært ærinde. Der findes også salafister i Sverige. Vi er nødt til at få sagen opklaret.

Det nuværende kaos ved landets grænser er ikke alene uværdigt for en retsstat. Det udgør også en mulig sikkerhedsrisiko. Det nytter ikke at give uregistrerede udlændinge frit lejde til Danmark. Vi må vide, hvem de er, og hvad de vil.