Mette F: EU skal ikke bestemme dansk flygtningepolitik

Strømmen af flygtninge og migranter, der i disse måneder efter bedste beskub gelejder sig gennem de europæiske lande, er en "uhyre alvorlig situation".

Men det er ikke EU, der skal bestemme den danske politik på området.

Det fastslår Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, forud for et møde med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der mandag har hidkaldt lederne fra Folketingets partier for at drøfte situationen.

- Det er en uhyre alvorlig situation, vi står i, det kan alle se med vores egne øjne, siger Mette Frederiksen.

Ingen lette løsninger

Hun havde ikke nogen klar løsningsmodel med ind til mødet med Lars Løkke, der på et pressemøde tidligere på eftermiddagen erkendte, at Danmark "er blevet overhalet af virkeligheden", når det gælder omfanget af flygtninge, der søger til - og også igennem - landet.

- Der er ingen politikere, der skal stille sig op og påstå, at der er nogen lette løsninger på den værste flygtningekrise i rigtig, rigtig mange år. Og først og fremmest er jeg glad for, at Lars Løkke erkender det, siger Mette Frederiksen.

- Det er vigtigt for mig at sige, at det er Socialdemokraternes klare holdning, at det bør være danske politikere og det danske folketing, der fastsætter dansk flygtninge- og udlændingepolitik, siger hun.

- For lige så vigtigt det er, at vi hjælper mennesker på flugt, lige så vigtigt er det, at vi har styr på, hvor mange der kommer hertil, lyder det fra Socialdemokraternes formand.