V-politiker undskylder: Det var urimeligt, ugennemtænkt og tåbeligt

– Moral er godt, dobbeltmoral er dobbelt så godt. Hvem brændte for ti år siden Dannebrog af og angreb danske ambassader? Og hvem vil nu gerne have asyl/immigrere til Danmark?

Sådan spurgte Venstre-politikeren Thomas Bak i torsdags – og som var der tale om dannebrogsflag satte han dermed fut i diskussionen. Ikke mindst blandt partifællerne, der havde ganske travlt med at tage afstand fra deres kollega, som sidder i byrådet i Fredensborg og regionsrådet i Hovedstaden.

Men efter et par dages tænkepause har han nu besluttet sig til at trække i land.

– Jeg har aldrig ønsket at tale om enkeltpersoner. Jeg har heller aldrig haft den fjerneste intention om at beskylde flygtninge for at være med til det, der skete for ti år siden. Jeg forsøgte på klodset vis at sætte fokus på, at der for ti år siden skete noget, hvor man tog afstand fra danske værdier. I dag sker der noget, hvor man – og det forstår jeg godt – sætter pris på danske værdier, forklarer han over for TV 2.

Det lader ikke til, at det budskab trængte igennem hos dine partifæller?

Nej, og det er også derfor, jeg nu lægger mig fuldstændig fladt ned og beklager min opdatering. Den var dum, og det har aldrig været min intention at støde nogen. Derfor trækker jeg den fuldt og helt tilbage.

Thomas Bak fortæller, at han har haft en samtale med Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen. Men han afviser, at han er blevet banket på plads.

– Så er det i hvert fald sket bag min ryg. Jeg kan godt se på Facebook, at mange tror, at lille Thomas fra Fredensborg er blevet banket på plads. Jeg kender ikke til, at jeg er blevet banket på plads.

Har du rådført dig med nogen? – Jeg har selv taget initiativ til at undskylde, og jeg har selv skrevet opdateringen. Men jeg har vendt den med Venstres pressetjeneste for at være sikker på, at jeg udtrykte mig tilpas skarpt.

Har du været i kontakt med andre fra partiets ledelse om sagen? Jeg er kun én gang blevet kontaktet af partiledelsen i denne sag, og det var Jakob Ellemann-Jensen (Venstres politiske ordfører, red.), der ringede i torsdags før I skrev historien. Jeg forstår godt hvorfor han ringer. Det gør han selvfølgelig fordi dig og andre gode journalister begynder at interessere sig for sagen.

Gav han dig et råd om at trække opdateringen tilbage? Vi talte om, at sagen var kørt ud af et andet spor end det, jeg havde tænkt. Jeg skal være den første til at beklage, at jeg fik formuleret mig på en måde, der kunne misforstås – og der er nogle mennesker, der har benyttet lejligheden til dårlig omtale af Venstre. Jeg laver en dum opdatering, og så bliver den selvfølgelig udstillet.

Det var meget svært at opdrive en eneste i Venstre, der forstod hvad du mente med opdateringen. Gør det indtryk? – Som jeg også siger, er min opdatering dum og tåbelig.