Borgmester afviser kritik: Huskøb til flygtninge gør plads til motorvej

Dansk Folkeparti kritiserer Kolding Kommune, der planlægger at opkøbe parcelhuse for at løse det aktuelle problem med manglende boliger til de mange flygtninge.

Tiltaget er en grundlæggende forkert måde at gribe situationen an, og det understreger, at man opfatter det at hjælpe flygtninge som noget permanent, mener DF-formand, Kristian Thulesen Dahl,

- Flygtningepolitik skal handle om at hjælpe de her mennesker i en midlertidig periode, indtil de kan vende tilbage til deres hjemland. Så virker det lidt forunderligt, at kommunerne begynder at opkøbe parcelhuse, der skal huse flygtningene, siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2.

Artiklen fortsætter under videoen...

Borgmester: Huskøb er midlertidigt

Kritikken afvises blankt af Koldings borgmester Jørn Pedersen (V). Han oplyser, at tanken med husgrundene, man nu vil opkøbe, er, at de skal kunne bruges til andre kommunale formål.

Eksempelvis skal boligen på en af grundene snart lade livet for at gøre plads til en motorvejsafkørsel.

- Så det kan næsten ikke blive mere midlertidigt. Jeg har ikke noget ønske om, at kommunerne skal være boligejere på den lange bane, siger Jørn Pedersen til TV 2.

Et spørgsmål om økonomi

121 har ansøgt om at få solgt deres hus til kommunen, og 98 af boligerne opfyldte de krav, som byrådet i Kolding Kommune på forhånd havde opstillet. For eksempel må husene maksimalt koste 10.000 kroner per kvadratmeter.

Tidligere har flygtninge i Kolding Kommune været indlogeret på alt fra sømandshjem til ældreboliger og enkelte endda på hoteller i en kort periode. Men løsningerne er dyre, og da Kolding er en vækstkommune, har man ikke nogen tomme boliger, hvor flygtningene kan flytte ind.

- Det her handler om økonomisk ansvarlighed, samtidig med at vi har en kæmpe opgave, som vi skal løse, siger Jørn Pedersen.

Mandag aften er der byrådsmøde i Kolding Kommune, hvor det skal besluttes, hvilke parcelhuse, man vil købe.