Vestager dropper ministerpension

Den tidligere radikale leder oplyser til Ekstra Bladet, at hun har sagt nej til den ministerpension, hun ellers er berettiget til ved siden af lønnen som EU-kommissær.

- I forbindelse med at jeg tiltrådte som kommissær 1. november 2014, skrev jeg til Moderniseringsstyrelsen og frabad mig at få ministerpension, lyder det fra Margrethe Vestager i en skriftlig kommentar.

Det er dog muligt for Margrethe Vestager at genoptage ministerpensionen senere hen.

Det er et forhenværende regelsæt, der gør, at det overhovedet er muligt for 47-årige Vestager at modtage ministerpension ved siden af millionlønnen som EU-kommissær, skriver Ekstra Bladet.

Hun havde nemlig en periode på cirka 19 måneder som undervisningsminister og kirkeminister før regelændringen 1. januar 2000.

Den ministerpension, hun her optjente, har hun allerede haft ret til, fra hun første gang stoppede som minister i november 2001. På det tidspunkt var Margrethe Vestager 33 år.

Og samme pension på 87.000 kroner om året har hun desuden kunnet få udbetalt ved siden af sin kommissærlønnen på 1.875.000 kr. om året.

Dertil kommer en række tilskud plus gunstige EU-skatteregler.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få et interview med Margrethe Vestager om, hvorfor hun har valgt at frasige sig ministerpensionen.