LO om Venstres besparelser: Det er direkte samfundsskadeligt

Regeringens bebudede besparelser på uddannelsesområdet med to procent om året de næste tre år falder absolut ikke i god jord hos LO, der kalder udmeldingen for dybt bekymrende og direkte samfundsskadeligt som modsvar til uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V), der mener, at besparelserne er et udtryk for 'samfundssind'

Ifølge LO-sekretær Ejner K. Holst går Venstres planer stik mod en anden reform af erhvervsuddannelserne, som blev indgået for få år siden, og som skulle højne kvaliteten på erhvervsuddannelserne:

- Det gjorde vi for at tiltrække flere unge, så vi har de faglærte, der er behov for i fremtiden. Derfor giver regeringens nye besparelser simpelthen ikke mening, siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

- Udbyttet bliver tilsvarende ringe

Han kalder samtidig besparelserne for en kortsigtet strategi:

- Det svarer jo til, at kartoffelavlerne kun puttede en plante i hvert andet hul. Det kan godt være, at de sparer lidt, men udbyttet bliver jo tilsvarende ringe, siger han.

Ifølge Ejner K. Holst rammer besparelserne også lønmodtagernes efteruddannelsesmuligheder som for eksempel erhvervsakademierne og AMU.

- Så igen er besparelserne kortsigtede - og helt forfejlede. Det her er vi slet ikke færdige med at diskutere, siger Ejner K. Holst.

- Planen er hyklerisk og en vanvidsbesparelse

Også fra oppositionen hagler kritikken ned over regeringen. Således kalder Enhedslistens Jakob Sølvhøj spareplanen for ’hyklerisk’, mens SF's uddannelsesordfører Jacob Mark kalder det for en ’vanvidsbesparelse’. Og heller ikke Det Radikale Venstres uddannelsesordfører, Ida Auken, lægger fingrer imellem.

- Jeg er dybt bekymret på Danmarks vegne. Uddannelse er jo det, som Danmark lever af, siger Ida Auken til TV 2.

Dansk Folkeparti bakker op om besparelserne på 8,7 mia. kroner over de næste fire år. Der er effektiviseringer alle mulige steder i samfundet, så det er naturligt, at turen nu er kommet til uddannelsessektoren, lyder det fra Jens Henrik Thulesen Dahl, uddannelses- og forskningsordfører for Dansk Folkeparti.