Mette Frederiksen klar til finanslov med Løkke

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen er klar til at smide sine mandater ind og redde Lars Løkke Rasmussens regering, hvis det skulle tegne til at blive umuligt at lave et borgerligt flertal for en finanslov.

Sådan lød det fra den nye partiformand på et pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Silkeborg tirsdag.

Hvis Venstre ikke kan samle et blåt flertal for den kommende finanslov, som ellers notorisk koster regeringen livet, vil Mette Frederiksen så lade Lars Løkke Rasmussen leve, selvom hun rent faktisk kan træffe at stå med sværdet for hans strube?

Det korte svar er ”ja”.

- Hvis Venstre vil lave en finanslovsaftale til gavn for hele Danmark, og det er det afgørende, så er vi med. Og når jeg på vegne af det største parti i Danmark siger, at vi har tænkt os at være det samme parti både i regering og i opposition, så mener vi det, siger Mette Frederiksen som altså erklærede, at hvis Socialdemokraterne kan se sig selv i finanslovsaftalen, ja, så er de med.

Samtidig opfordrer den socialdemokratiske formand sin kollega i Venstre til at fravælge blokpolitikken og vælge brede politiske løsninger. Selv vil socialdemokraterne gå konstruktivt ind i alle spørgsmål på de områder, som regeringen har annonceret, der skal forhandles om.

- Så længe der ikke er et flertal imod regeringen, så anser jeg det for en mine vigtigste opgaver, i pagt med vælgerne, at vi præger den førte politik, så den er til mest mulig gavn for danskerne, siger Mette Frederiksen.

Socialdemokraternes formand brugte også pressemødet på at lange ud efter konkurrenten i Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, som hun ellers har flere ting til fælles med politisk. Blandt andet vil begge partier gerne gøre mere for at gøre det billigere at bo og arbejde på de danske øer.

- Jeg forstår det sådan, at Dansk Folkeparti allerede nu siger, at den bedste velfærd-, dagpenge- og udkantspolitik får man med Mette Frederiksen og ikke Lars Løkke Rasmussen. Og det er jeg enig med Kristian Thulesen Dahl i. Hvis det er rigtigt, at Dansk Folkeparti vil tilslutte sig vores forslag om billigere færgepriser til øerne, så skal man overveje, om man har peget på den rigtige statsminister, siger Mette Frederiksen.