Lautrup: Derfor lurepasser Frederiksen

Op til Socialdemokraternes sommergruppemøde i Silkeborg i dag har det været småt med meldinger fra Folketingets største parti, der inden sommerferien mistede regeringsmagten og fik Mette Frederiksen som ny leder.

- Hun lurepasser pĂĄ regeringen og hun lurepasser pĂĄ dagpenge-kommissionen, siger Peter Lautrup-Larsen, politisk kommentator pĂĄ TV 2, om ĂĄrsagen til lave socialdemokratiske profil i medierne i den seneste tid.

TV 2 News' politiske analytiker Thomas Funding fremhæver, at det er en bevidst taktik Mette Frederiksen har valgt - hun og ledelsen skønner, at S ligger lunt i svinget i meningsmålingerne, og at det er bedre at lade regeringen komme med meldingerne.

- Hun har valgt en lidt afventende taktik, siger Thomas Funding,

Men når Mette Frederiksen klokken 12 i dag i Silkeborg møder pressen ved sommergruppemødet, vil hun blive mødt med byger af spørgsmål om dagpengene.

- Hvis hun starter med at lave en dagpengeløsning, der skærer ned på dagpengene, så får hun en skidt start, understreger Peter Lautrup-Larsen.

I en Facebook-opdatering i søndags, valgte Mette Frederiksen at komme med et oplæg på video, og i teksten der ledsager videoen skriver hun blandt andet "jeg kommer aldrig til at tage patent på, hvad det vil sige at være socialdemokrat. For mig handler det blandt andet om at tro på, at i morgen bliver bedre end i går. At fællesskaberne gør os stærkere hver især".

- Hun signalerer, at nu vil jeg, Mette Frederiksen være med til at bygge partiet op fra roden, siger Peter Lautrup Larsen. Han understreger, at mens Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon stod for en topstyret ledelses-stil mens S var i regering, har den nye socialdemokratiske ledelse med et parti i opposition forsøgt at få samlet partiet og inddrage alle partiets fløje i ledelsen.

- Kaffeklubbernes rivalisering er kapslet ind. De forskellige grupperinger er repræsenteret i topledelsen, siger Peter Lautrup-Larsen.

Men mens det muligvis er Lars Løkke og V-regeringen, der er hovedFJENDEN for Socialdemokraterne, er det Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti, der er hovedMODSTANDEREN, mener Lautrup-Larsen. Mette Frederiksen og S-toppen tror på, at Venstre-regeringen kan sidde længe.

- Det har betydning for den strategi, hun lægger op, siger Peter Lautrup-Larsen.

Thomas Funding påpeger, at Mette Frederisen og S-toppen ikke ønsker at blive brugt som pres-ball mod regeringen for Dansk Folkeparti, når partiet ikke kan få regeringen med på DF's ønsker.

- S vil ikke være et nyttigt værktøj for Dansk Folkeparti, siger Thomas Funding. Men bag den taktik ligger også et gammelt fjendskab - DF valgte at pege på Lars Løkke Rasmussen som statsminister og ikke Helle Thorning-Schmidt.

- Der er en smĂĄbitter holdning og et gammelt nag til Dansk Folkeparti, siger Thomas Funding.

SE HELE INDSLAGET MED PETER LAUTRUP-LARSEN I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

-