Kristian Jensen: Fond skal løse Europas flygtningeproblem

En fond, der kan skabe udvikling i de områder, flygtningene kommer fra, skal være med til at løse Europas flygtningekrise, der er den værste siden anden verdenskrig. Det foreslår udenrigsminister Kristian Jensen i Go' Morgen Danmark på TV 2 tirsdag.

- Folkevandringer bliver en af det 21. århundredes allerstørste sikkerhedsrisiskoer. Der er så mange fattige mennesker i verden, og det vi ser nu, er kun toppen af isbjerget hvis ikke vi gør noget for at holde dem hjemme. Vi skal også tænke langsigtet. Vi skal lave en fond, der kan skabe den udvikling, siger Kristian Jensen.

Han erkender, at det ikke er sikkert, den fond kan nå at skabe en udvikling som løser flygtinge-problemet i hans tid som udenrigsminister.

- Det her er langsigtet, og det kan sagtens være jeg ikke når at se et eneste resultat i min tid som udenrigsminister. Men jeg tror, det er det rigtige - især for mine børn og børnebørn, siger Kristian Jensen.

Han ønsker at begrænse det antal af flygtninge, der kommer til Danmark og vil i stedet hjælpe flygtningene i deres nærområder - selv om Kristian Jensen indrømmer, han selv ville prøve at komme videre, hvis han selv var havnet i en flygtningelejr tæt på Syrien.

- Jeg ville helt ærligt gøre alt for at komme videre. Men vi kan ikke tage dem allesammen. Men skal vi tage dem, der løber hurtigst eller banker først på vores død. Eller skal vi hjælpe flest muligt, også dem, der ikke har kræfter til at flytte sig, og det kan vi gøre i nærområderne, siger Kristian Jensen.

Kristian Jensen erkender, at Danmark skærer i U-lands bistanden blandt andet til de lande, der kan klare sig selv.

- Men på hjælpen til de svageste i verden, den humanitære hjælp, flygtningelejrene - dér skærer vi ikke en krone, siger Kristian Jensen.