Melder sig ud af LA og bliver løsgænger: Anklager partikollega i København for pamperi

Et opgør mellem to partikolleger i Københavns Borgerrepræsentation har nu fået den ene til at melde sig ud af partiet.

Nærmere bestemt er samarbejdet mellem Liberal Alliances (LA) eneste to medlemmer i Borgerrepræsentationen, Lars Dueholm og Lilian Parker Kaule, blevet så dårligt, at 28-årige Lilian Parker Kaule søndag meddelte, at hun melder sig ud af partiet.

I en opdatering på Facebook beskylder hun sin nu tidligere partifælle for pamperi og for selv at have fået mundkurv på.

- Siden februar 2015 har jeg været suspenderet fra gruppemøderne i LA København og fået mundkurv på, skriver Lilian Parker Kaule, og forklarer derefter, at hendes hovedanke mod Dueholm handler om en sag om en glasskulptur til 1,25 millioner kroner, som hun skulle behandle i kultur- og fritidsudvalget.

- Problemet var bare, at glasskulpturen var bestilt af min partikollega Lars Dueholm under budgetforhandlingerne tilbage i 2013. Det viste sig senere, at skulpturen skulle opføres i baghaven i den boligforening, hvor han selv boede, og hvor hans kone var formand, skriver Lilian Parker Kaule.

- Ingen - heller ikke Lars Dueholm - var i tvivl om, at jeg var godt træt af at skulle stå på mål for socialistisk pamper-politik. Det er præcis den syge politiker-kultur, jeg ønsker at gøre op med.

Lars Dueholm vil ikke kommentere

Herefter brokkede hun sig på LA Ungdoms landsmøde, og var med egne ord stiktosset.

Ifølge Lilian Parker Kaule fik hendes reaktion dog den konsekvens, at hun siden februar 2015 har været suspenderet fra gruppemøderne i LA København. Og senest er hun blevet udelukket fra at deltage i budgetforhandlingerne, skriver Lilian Parker Kaule.

- Der er intet parti jeg hellere vil repræsentere end Liberal Alliance, men der er kun én, der er ansvarlig for, at du bliver behandlet ordentligt - og det er dig selv. Jeg bliver derfor, desværre, nødt til at melde mig ud af partiet og vil herefter være den første løsgænger på Københavns rådhus i denne periode, står der til sidst i opdateringen.

TV 2 har været i kontakt med Lars Dueholm - han ønsker ikke at kommentere anklagerne om pamperi, og henviser til at formand for LA København, Kim Løfholm.

Kim Løfholm skrev på Facebook søndag aften efter Lilian Parker Kaules indlæg, at der altid er to sider af en sag, og at konflikten ikke er så simpel, som hun giver udtryk for. Kim Løfholm mener i stedet, at der i et år har været samarbejdsproblemer mellem de to partikollegaer samt at Lilian Parker Kaule gentagne gange har brudt indgåede aftaler.

-  Det seneste års begivenheder har virkelig tydeliggjort, at Lilian desværre gang på gang af brudt klokkeklare aftaler, og ikke var i stand til at indgå i et gavnligt fællesskab for at fremme den liberale sag i København. Vi har i den sammenhæng anlagt foranstaltninger, i et forsøg på at afhjælpe den uhensigtsmæssig situation for Liberal Alliance København, skriver han.

I marts 2015 kommenterede Lars Dueholm dog sagen på sin Facebook-profil. Her skriver han blandt andet:

- Der er tale om en ren ikke-historie. Man kan mene om offentligt støttet kunst, hvad man vil, men skal den laves, kan den lige så godt stå et sted, hvor der er mange LA-vælgere - Ørestad har siden min tid i LA haft den højeste andel LA-vælgere i kommunen - og ikke i Tingbjerg eller hos de almene boligselskaber, hvor den slags normalt bliver sat op af det røde flertal. Og siden hvornår er privat støtte til kunst blevet uliberalt??..