Nej tak til grundskyld

Er det retfærdigt, at det ikke er husets pris, men skatterne for at bo i det, som afgør om familien, den enlige mor eller pensionisten har råd til det?

Det synes jeg ikke, og jeg kommer aldrig til at forstå eller acceptere det retfærdige i, at folk skal beskattes af deres hjem.

Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at man skal betale høj skat bare for at få lov til at blive boende i det hus, man selv har købt og betalt eller bare lejet sig ind i (for lejere betaler indirekte også grundskyld over huslejen). Endda med penge, der allerede er beskattet mindst en gang.

Politik handler om valg. Det handler om svære prioriteringer, og de prioriteringer skal finansieres. Her og nu kan vi desværre ikke afskaffe grundskylden helt, selvom vi principielt er modstandere af den. Men vi kan bremse den og stoppe de voldsomme stigninger, der stadig ligger forude, hvis vi ikke gør noget.

Og hvis vi ikke gør noget, kommer det til at gøre meget skade på danskernes budgetter. Frem mod 2020 vil danskernes udgifter alene til grundskyld stige fra 24,8 milliarder kroner til 32,9 milliarder kroner. Vi skal altså punge ud med næsten otte milliarder mere i grundskyld om fem år, hvis vi ikke gør noget.

Men det skal være slut, og jeg tror, at mange er enige med mig i, at det ikke giver mening at blive ved med at flå danskerne mere end højst nødvendigt – især ikke, når folk ikke har haft en chance for at forudse de voldsomme stigninger.

Derfor tager vi nu initiativ til en underskriftsindsamling mod den stigende grundskyld. På nejtaktilgrundskyld.dk kan du skrive under, hvis du lige som os siger nej tak til stigende grundskyld. På sigt skal vi have en helt anden og meget bedre løsning, men nu handler det om at bremse de allerede varslede stigninger.

Regeringen vil gennem de kommende måneder mærke vores kraftige modstand mod den stigende grundskyld. Det gør den, når vi i løbet af efteråret skal forhandle finanslov for 2016. Ved den lejlighed bliver det et kardinalpunkt for Det Konservative Folkeparti, at vi får gjort noget ved problemet allerede fra næste år.

Vi fortsætter kampen mod den stigende grundskyld, og vi håber, at danskerne er med os.