Løkkes hastværk er en begynderfejl

Jeg læste søndagsaviserne med en særlig interesse. Statsminister Lars Løkke Rasmussen annoncerede sine fire sigtepunkter, som dybest set handler om de ting, som han lovede i valgkampen.

Og han anerkendte da også, at nyhedsværdien var begrænset, da han blot har tænkt sig at holde det som han har lovet. Så langt så godt.

Men går man tættere ind i de enkelte emner, og den tidsplan som statsministeren påtænker, nemlig at gennemføre stort set det hele inden for det næste halve år, så undres man lidt.

Mere politi, det skal kunne betale sig at arbejde, strammere udlændingeregler, flere statslige arbejdspladser til provinsen, er selvsagt 'must wins' for statsministeren, hvad han heller ikke var sen til at annoncere. Hans regering er en fiasko, hvis ikke disse ting kommer igennem.

Men det gode spørgsmål er, hvorfor det alt sammen skal gennemføres nu? Løkke gjorde meget ud af, at det er nemmere for ham at lede regeringen nu, da han allerede HAR erfaring fra jobbet som statsminister. Jo, men det vigtigste erfaring i det job er netop, at de politiske sejre skal fordeles ud over HELE valgperioden, så vælgerne har et indtryk af, der faktisk også sker noget i den sidste del - op til næste valg. Der ser det ud til at Løkke fejler - en begynderfejl.

Jeg har stor forståelse for, at når man som politiker lige er kommet til magten efter en valgkamp med piber og trommer, så er man ekstremt ivrig efter at vise, hvad man kan. Men omvendt har historien vist igen og igen, at troen på kreativiteten og politikudviklingen i embedsværk og hos de regerende partier ALTID er langt større end virkeligheden berettiger til. Løkke sagde noget rigtigt i gårsdagens interviews: at man altid tanker op ude i virkeligheden i opposition, men at man derefter brænder det hele af i regering, hvorefter lageret er tomt.

Man må bare sige, at chancen for, at lagret er tomt, før Løkkes ministre får tanket noget som helst op, er overhængende, hvad der nok vil give et indtryk af en regering, der fik en del gennemført i starten, men - som så mange andre regeringer - gik død undervejs.

Måske en god nyhed for Mette Frederiksen, som har brug lidt af en nedtur for Løkke, idet den nyeste Gallup-måling mildt sagt ikke struttede af en 'Mette-effekt'.

Bolden er givet op, sæsonen er i gang.

Se tirsdagsanalysens sæsonstart i aften kl. 18.10 på TV2 NEWS