Engell: Regeringen bliver næppe væltet, men...

Man kan stadig høre en knappenål falde på Christiansborgs stengulve, selv om juli er blevet til august. Også i mange af ministerierne står den stadig på sommerferie.

Det er måske heller ikke nogen dårlig grund at tage sig ekstra god tid til at lade batterierne op, for der bliver rigeligt at se til, når det atter bliver hverdag. Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Når ministrene er tilbage på job, skal de i byen stort set hver eneste dag for at finde 60 mandater, der stemmer for deres politik, siger han til TV 2.

Der er nemlig ikke nogen fælles blå plan.

– De blå partier har ikke skrevet under på det regeringsgrundlag, der ligger, og når vi ser på hvad partierne melder ud, og hvad vi også kommer til at høre på sommergruppemøderne de næste par uger, så er det klart, at det stritter i mange forskellige retninger, siger han.

På støttepartiernes agenda i efteråret vil der efter hans vurdering være krav, forlangender og kritik af regeringens udspil.

– Det bliver ikke noget stille efterår, siger Hans Engell, der dog ikke vurderer, at regeringen lever livet farligt som sådan.

– Men der er også forskel på om en regering bliver væltet og på om den kan komme igennem med sin politik. Der tegner sig en række områder, hvor regeringen virkelig skal arbejde hårdt for resultaterne, siger han.

En af den nye Venstre-regerings første store hurdler bliver forhandlingerne om finansloven for næste år. Her er banen kridtet op til store diskussioner i blå blok, hvor regeringen umuligt kan gøre alle tilfredse. For mens Dansk Folkeparti kræver flere penge til sundhed og ældre, vil Liberal Alliance fokusere på topskatten. Endelig vil Det Konservative Folkeparti have flere penge til forsvaret og politiet.

– Nogle af de områder, hvor især LA og Konservative har nogle mærkesager, kan godt blive nødlidende. Der kan Løkke blive nødt til at tilgodese Dansk Folkeparti, siger Hans Engell. 

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter