K og DF kræver svar: Minister eller forsvarschef må på banen om Irak-kritik

- Hvor er Flyvevåbnets ledelse og Forsvarsministeriet? Nu har vi i en uge diskuteret et brev fra nogle af Flyvevåbnets ansatte, som siger, at de er så presset, at missionen mod IS skal stoppes.

Sådan skriver de konservatives forsvarsordfører og formand for Folketingets forsvarsudvalg, Rasmus Jarlov, på sin Facebook-side søndag morgen.

Han efterlyser en belysning af sagen om mekanikerne fra den danske militære indsats mod Islamisk Stat i Irak, der i et brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen giver udtryk for, at de er for pressede, og at flyene slår revner.

- Vi har kørt en debat nu i en uge, som har manglet ledelsens input. Jeg synes, at det input, der er kommet fra personellet, er et meget vigtigt input. Så har vi også behov for, at Forsvarets ledelse fortæller os, hvilke muligheder, der er for imødegå de bekymringer, som personellet har, siger Rasmus Jarlov til TV 2.

DF: Vi skal have svar nu

Med den udmelding læner den konservative forsvarsordfører sig op ad organisationerne for Forsvarets ansatte, der i Ekstra Bladet søndag efterlyser svar fra forsvarsminister Carl Holst (V).

- Jeg ved, han holder sommerferie nu. Men jeg synes forsvarsministeren snart må komme ud af busken og komme med en udtalelse, siger Jesper K. Hansen, formand for den største faglige organisation i Forsvaret, CS, til Ekstra Bladet.

Rasmus Jarlov erklærer sig delvist enig i kritikken af ministeren.

- Vi savner også at høre ministeren, men jeg har forståelse for, at der kan være sommerferie i vejen. Men jeg håber, at der snart er nogen fra enten ministeriet eller forsvarets ledelse, som kan hjælpe os med at få belyst sagen. Vi kan jo ikke træffe beslutninger henover hovedet på Forsvarets ledelse, siger han.

Fra regeringens andet støtteparti, Dansk Folkeparti, er meldingen klar. Partiets udenrigsordfører og medlem af forsvarsudvalget, Søren Espersen, kræver et svar fra Carl Holst omgående.

- Det skal han bare. Vi vil have et svar, og det kan ikke passe, at vi ikke kan få det. Hvis det er fordi, han holder sommerferie, så må man gøre ligesom i gamle dage, hvor man havde en anden minister som sommerferieafløser, siger Søren Espersen til TV 2.