Barfoed fortryder: Vi skulle have været mere socialt ansvarlige

Den tidligere formand for de Konservative, Lars Barfoed, fortryder, at han ikke fik lagt en linje for partiet, der var endnu mere grøn og endnu mere socialt ansvarlig.

Det fortæller han i et interview med Politiken fredag, hvor han blandt andet ser tilbage på sit personlige nederlag ved valget.

Som formand forsøgte Lars Barfoed at placere partiet som et centrum-højre parti, der søgte indflydelse og havde holdninger til miljø og social ansvarlighed, siger han til Politiken. Men nu tvivler han på, om han skulle have gjort det endnu mere klart.

- I bagklogskabens lys skulle vi have tænkt mere over, hvordan vi endnu mere tydeligt kunne markere det politiske ståsted, som vi under min ledelse ønskede at have. For eksempel det miljøvenlige, det grønne. Jeg synes, vi forsøgte at gøre det ved at lave planlovgivning og klimalov sammen med regeringen og Enhedslisten. Det grønne kunne godt have været markeret endnu stærkere. Og vi kunne have markeret vores sociale ansvarlighed endnu stærkere, siger han til avisen.

Lars Barfoeds efterfølger som formand, Søren Pape Poulsen, har erklæret, at de Konservative under ham er rykket mod højre, og at det skal være slut med at se partiet som hvad det var under Schlüter – et bredt favnende centrum-højre parti.

Den nuværende linje vil Lars Barfoed ikke forholde sig til, men han vil dog gerne svare på om det var en god ide med ”Stop nazi-islamismen”-kampagnen, som partiet rullede ud tidligere på året.

- Jeg tror det var Politiken, som fangede en bemærkning, jeg kom med til et valgmøde, jeg var til, hvor jeg blev spurgt til det. Hvor jeg vist fik sagt noget i retning af, at vi alle har forskellige evner, men at mine evner ikke rakte til at forklare visdommen i det. Og det gør de stadigvæk ikke, siger Lars Barfoed til Politiken.

Lars Barfoed blev ikke genvalgt til Folketinget ved valget. Han fik 2606 stemmer pĂĄ Frederiksberg.

Lars Barfoeds blĂĄ bog

LARS BARFOED, Født 4. juli 1957 på Frederiksberg. Cand. jur. fra Københavns Universitet 1981.

Juridisk sekretær for den Konservative folketingsgruppe 1981-82. Sekretær, Dansk Arbejdsgiverforening, 1982-1985. Direktør, Dansk Organisation af Detailkæder, 1985-1988. Direktør, Butikshandelens Fællesråd, 1988-1993. Viceadministrerende direktør, Dansk Handel & Service 1993-1994. Direktør, Finansrådet 1994-2001.

Politisk karriere:
  • Medlem af kommunalbestyrelsen i Rødovre Kommune for det Konservative Folketparti 1978-1985.

Folketingsmedlem for det Konservative Folkeparti 2001-2015.

Formand for det Konservative Folkeparti 2011-2014.

Famile- og forbrugerminister 2005-2006. Transportminister 2008-2010. Justitsminister 2010-2011.

Kilder: www.ft.dk, wikipedia, www.denstoredanske.dk