Flere unge uddanner sig mod 'de gode job'

Flere unge vælger at søge ind på uddannelser, der retter sig mod erhvervslivet og dermed gode jobmuligheder. Det viser dugfriske tal fra Uddannelsesministeriet.

I alt er 65.298 i år blevet optaget på en videregående uddannelse. Det er to procent flere end i 2014.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) er tilfreds med fremgangen.

- Uddannelse er vejen til et godt og udfordrende arbejdsliv. Det giver os frihed og mulighed for at bidrage til det samfund, vi alle er en del af. Årets optag viser en vigtig tendens, der peger mod øget beskæftigelse og som gerne skal fortsætte, siger Esben Lunde Larsen.

Optaget på professionsbacheloruddannelserne er fra 2007 – 2015 vokset med 36 procent, mens optaget på bacheloruddannelserne er vokset med 49 procent. Optaget på erhvervsakademiuddannelserne er i samme periode næsten fordoblet.

- Dimittenderne fra erhvervsakademierne yder et vigtigt bidrag til at hæve uddannelsesniveauet i den private sektor og i de små og mellemstore virksomheder over hele landet. Derfor glæder jeg mig over de senere års betydelige vækst i optaget på netop disse uddannelser. Jeg vil også fremhæve den stigende interesse for læreruddannelsen og de øvrige velfærdsuddannelser som en positiv udvikling, siger Esben Lunde Larsen.

Også en række centrale såkaldte velfærdsuddannelser har fremgang. Blandt andet er seks procent flere studerende blevet optaget på læreruddannelsen end i 2014.