Pamela Anderson skriver åbent brev til Løkke: Stop grindedrab

Færøerne er for nyligt kommet på den internationale dagsorden igen med den årlige grindehvalfangst. Og det har fået den verdenskendte dyrerettighedsforkæmper og skuespiller Pamela Anderson til at fare til tasterne og skrive et åbent brev til Lars Løkke Rasmussen.

- Hr. statsminister, jeg kan ikke se noget, der retfærdiggør denne horrible nedslagtning, denne påførelse af sådan en smertende ondskab og forvandlingen af så smukke, intelligente og sociale dyr som grindehvalen og delfiner, skriver hun på sin hjemmeside.

Her fortæller hun, at hun sidste år besøgte Færøerne, som hun beskriver som taget ud af et eventyr og meget smukt.

- Men som i mange eventyr lurer der bag skønheden og roen en mørk skygge, der ligger bag smilene, skriver Anderson.

Tre aktivister anholdt

Flere hundrede grindehvaler bliver dræbt ved den årlige tilbagevendende fangst. Traditionen har omkring 1000 år på bagen, og færinger fordeler kødet mellem sig. Fangsten vækker hvert år opsigt i medier i hele verden.

Foreningen af grindehvalfangere på Færøerne har tidligere sagt, at aflivningen af hvalerne i vandkanten foregår meget hurtigt, og at man hvert år bliver bedre.

Miljøorganisationen Sea Shephard har igen i år sendt aktivister afsted for at stoppe fangsten, og tre af dem blev i fredags anholdt.

- Jeg vil respektfuldt bede om, at Danmark afholder sig fra at støtte færingerne med både midler og militær assistance, skriver Pamela Anderson.

48-årige Anderson blev vegetar som teenager og er aktivt medlem af dyreværnsorganisationen Peta.