S forklarer sig efter intern kritik: Derfor stemte vi for

Selv om Socialdemokraterne i fredags indgik en aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om at partierne fremover altid stemmer for aftalerne om kommunernes og regionernes økonomi, når de behandles i Folketingets finansudvalg, så kan man stadig være uenig i aftalernes indhold. Det forsikrer partiets finansordfører Benny Engelbrecht (S).

– Alle socialdemokrater er meget optaget af, at der skal være god velfærd – og det gælder i høj grad vores folk i kommunerne. Der skal da heller ikke herske tvivl om, at hvis der var en socialdemokratisk regering, havde det været en anden aftale. Vi går ikke ind for nulvækst, siger han i en skriftlig kommentar til TV 2.

Når Benny Engelbrecht og hans partifæller alligevel hjalp regeringen ud af sin kattepine, var det for kommunernes skyld.  

– Vi har respekt for det aftalesystem, hvor kommunerne forhandler med regeringen, indgår en aftale og derefter ved, hvad de har at regne med. Da de konservative trak støtten til kommuneaftalen efterlod de et kaos i blå blok - og værre endnu skabte de en enorm usikkerhed om kommunernes økonomi, forklarer Benny Engelbrecht.

Aftalen om altid at stemme for økonomiaftalerne er samtidig et værn mod et lignende kaos i fremtiden, pointerer han.

– Socialdemokraterne foreslog derfor en aftale, så vi kunne få afklaring om kommunernes økonomiske situation nu og her - og undgå, vi kommer til at stå i samme situation i årene der kommer, uanset hvilken farve regeringen har.

TV 2 ville gerne have haft Benny Engelbrecht til at forholde sig til forslaget fra Frederiksbergs 2. viceborgmester Michael Vindfeldt (S) om at lade et udvalg give finansministeren et mandat forud for forhandlingerne med kommunerne og regionerne for på den måde at skabe ro om forhandlingerne, men det har ikke været muligt. 

Følg TV 2 Politik

FĂĄ seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion pĂĄ Christiansborg:

TV 2 Politik pĂĄ Facebook

TV 2 Politik pĂĄ Twitter