DF vil kopiere australsk flygtninge-video: Din fremtid er ikke her

PĂĄ ingen mĂĄde. Australien vil ikke blive dit hjem.

Sådan lød budskabet i en video og en plakat, som den australske regering offentliggjorde i oktober 2014 som en advarsel til de mange bådflygtninge, der søgte til Australien.

Videoen skabte voldsom opmærksomhed verden over, men står det til Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, skal Danmark lave en lignende såkaldt informationsvideo, der skal skræmme flygtninge fra at komme til Danmark.

- Vi vil sende budskabet om, at nu strammer vi op, og hvis man ønsker at søge til Europa, så skal man søge uden om Danmark. Det er ikke her ens fremtid ligger. Det er et redskab blandt flere med det formål at begrænse tilstrømningen til Danmark, siger Martin Henriksen.

Hen peger på, at der i Folketinget har været flertal for at stramme op på asylpolitikken:

- Vi vil gerne informere potentielle asylansøgere, illegale indvandrere og menneskesmuglere om, at de ikke behøver at gøre sig umagen ved at komme til Danmark, for vi er godt i gang med at stramme asyl- og udlændingepolitikken op.

Artiklen fortsætter under videoen

- Man er jo ikke forfulgt hele vejen op gennem Europa

Martin Henriksen understreger, at når flygtningene fra Syrien er kommet til Tyrkiet eller Jordan, ’så er de jo sådan set sluppet væk fra det, de flygter fra’.

- Så der er jo ikke tale om – det er tit den misforståelse, der er – at man er individuelt forfulgt hele vejen op gennem Europa, men det er de jo ikke. De er sikkerhed i de lande – i hvert fald i bedre sikkerhed – end de er i f.eks. Syrien.  

Videoen skal ifølge Dansk Folkeparti være en officiel informationsvideo fra regeringens side, og den skal offentliggøres på engelsk og arabisk.

- Tro ikke på menneskesmuglernes løgne

I videoen fra den australske regering, lyder det blandt andet fra en general i uniform:

- Hvis du sejler i bĂĄd uden pas, finder du ikke et hjem i Australien.

- Reglerne gælder alle. Familier, børn, uledsagede børn, uddannede og faglærte.

- Tro ikke på menneskesmuglernes løgne. De vil stjæle jeres penge og bringe dit og din families liv i fare – for ingenting.

Samtidig blev en plakat med teksten: ’Kom ikke til Australien, du vil drukne oversat’ til 17 forskellige sprog – på plakaten kan man se en lille båd blive kastet rundt i et truende hav.

Venstre: Svært at forestille sig noget tilsvarende i Danmark

Martin Henriksen indrømmer, at den australske video i sig selv ikke har haft den altoverskyggende effekt.

- Det er jo klart. Det altgørende er jo den lovgivning, der er i de enkelte lande. Australien har jo strammet op på forskelige områder – nogle af de områder vil vi også gerne kopiere til Danmark, hvis det står til Dansk Folkeparti.

Men han siger samtidig, at hvis man kigger på den samlede effekt af både den australske lovgivning på området og informationskampagner, så ’er der ingen tvivl om, at det har haft en meget, meget stor effekt på at begrænse tilstrømningen.’

Fra Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, lyder det:

"Jeg har set den australske video, og jeg har meget vanskeligt ved at forestille mig noget tilsvarende i Danmark. Når det er sagt, er vi åbne for at drøfte, om der kan findes andre måder at sikre, at kendskabet til danske regler øges i udlandet."

Du kan se hele videoen fra den australske regering her.