Özlem til TV 2-vært: Du forstår det slet ikke

Husk at få kan få de seneste valgnyheder i vores liveblog her.

Da SF's Özlem Cekic onsdag morgen gæstede TV 2's studie på Christianborgs Slotsplads for at svare på brugernes spørgsmål, blev stemningen en anelse spændt.

Her gjorde Özlem Cekic det nemlig klart, at der skal bruges flere på forebyggelse, så man ikke skal ty til tvangsmedicinering, ligesom både det offentlige og private skal blive langt bedre til at skabe flex- og skånejob til de sindslidende.

Hvor skal pengene komme fra?

Og det fik TV 2's vært Lasse Sjørslev til at spørge, hvor alle de penge, som initiativerne vil koste, skal komme fra.

- Synes du jeg bruger mange milliarder? Jeg har lige sagt, at overbetalingen i medicinalindustrien skal stoppes, og at selskabsskattelettelserne skal ændres. Altså, hvis man ikke giver de her mennesker med sindslidelser en håndsrækning, så de bliver en del af arbejdsmarkedet, så skal vi give dem førtidspension. Og det koster meget mere. 

- Det er jeg med på. Men hvor skal pengene komme fra?

Du forstår faktisk slet ikke logikken. Enten kan du vælge at have sindslidende på overførselsindkomster, eller du kan vælge at have dem i arbejde og på den måde gøre dem selvforsørgende. Der vil jeg da helst det sidste, og det er langt billigere på sigt.

- Men hvor skal pengene komme fra?

- Hvis man lader være med hele tiden at give skattelettelser, så er der økonomisk råderum.  Og vi vil hellere prioritere velfærden, siger Cekic. 

'De Radikale er gået i selvsving'

En af TV 2's brugere spurgte herefter, om SF'eren tror, at partiet kan komme i en regering - forudsat at rød blok vinder valget. Og det var en ærlig Cekic, der konstaterede:

- Jeg tror ikke på, at vi kommer i regering den her gang. Det er lige før, man kan garantere det. Det kræver flere ting. Det kræver rød regering, og det har vi ikke, fordi De Radikale er gået i selvsving. Det er lige før, det er lettere at få en sten til græde, end at få De Radikale til at være sociale. 

Se klippet her:

Özlem Sara Cekic næsten garanterer, at SF ikke kommer i regering igen