Claus Hjort giver krammer efter udbrud: Hold nu din kæft, Magnus

Bølgerne går højt under TV 2’s debat mellem partierne på Kronborg Slot – især da talen faldt på social dumping.

Det fik Venstres Claus Hjort Frederiksen til, på en mindre pæn måde, at bede Socialdemokraternes Magnus Heunicke om at tie stille, da han afbrød Claus Hjort Frederiksen.

-  Det kan ministeren da bekræfte, at det er paragraf seks i lovgivningen, der har de bestemmelser. Og så vil jeg lige sige for at få proprotionerne …. Hold nu din kæft, Magnus, lød det således fra Claus Hjort Frederiksen, da han var i gang med at tale om carbotagereglerne og den danske model.

Det fik kort efter Magnus Heunicke til at give igen, da Claus Hjort Frederiksen afbrød den socialdemokratiske politiker  i en henvendelse til Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl:

- Det er så interessant dét, der kommer her – og Kristian Thulesen Dahl; jeg kan næsten ikke begribe, hvordan du kan være bekendt …. Undskyld. Med al respekt. Hold nu din kæft, Claus Hjort, lød det fra Magnus Heunicke.

Han fortrød dog straks efter sit udbrud:

- Nu skal vi lige have en bedre tone, tror jeg ordstyreren tænker.

Og det fik Claus Hjort Frederiksen til at gå over og give sin kollega en krammer.

- Ved du hvad, jeg vil give dig en krammer, lød det.

Politikerne havde efterfølgende svært ved at holde masken, men fik dog hurtigt genoptaget debatten om social dumping og carbotagekørsel. 

- Håber ikke mine børn ser det her

En halv time senere, da banderiet fortsatte i et spørgsmål til regeringen, påtalte den radikale Manu Sareen imidlertid det hårde sprogbrug:

- Jeg håber godt nok ikke, at mine børn ser det her. Det må jeg indrømme.