Zenia Stampe angrebet: Du misbruger dine børn i valgkampen

Du kan følge TV 2's valgblog her.

Den radikale folketingspolitiker Zenia Stampe anklages nu for at være en dårlig mor for sin tre uger gamle søn.

Det skriver hun på sin Facebook-profil.

Beskyldningerne er angiveligt haglet ned over den nybagte mor, fordi hun ikke bare sidder derhjemme og ammer, men i stedet har været på gaden for at føre valgkamp og hænge plakater op.

Samtidig mener flere tilsyneladende, at hun misbruger sine børn til at få opmærksomhed, fordi de er med hende rundt i valgkampen.

- Det er da noget værre fis. Skal mødre til små børn ikke kunne deltage i demokratiet? Skal vi være usynlige? Skal vi skjule børnene? Faktum er, at man - når man har helt små børn - har dem hos sig hele tiden. Så hvis jeg er i valgkamp, så er min knægt i valgkamp. Hvis man ser mig, så ser man ham. Jeg insisterer på at være synlig.

Udover den nyfødte Gotfred har Zenia Stampe og manden Martin Lyngbo datteren Erika, og Martin Lyngbo har sønnen Tøger fra et tidligere forhold.

Dette billede lagde Zenia Stampe på Facebook kort inden, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskrev valg:

Zenia Stampe understreger:

- Man kan sagtens være både mor og politiker. Fuldkommen som man kan være far og politiker. Det er noget af det smukke ved Danmark. 

- Men helt ærlig, hvorfor skal jeg være nødt til at forklare det? Vi har snart haft kvindelig valgret i 100 år. Kvindelig repræsentation er da for filan også en del af demokratiet!

Du kan se hele Zenia Stampes opdatering her:

Danskernes Redaktion

Danskernes Redaktion på TV 2 består af ca. 30 studerende fra universiteter i hele landet.

De studerende suppleres af vores sociale medie-desk og har som opgave at overvåge de sociale medier for gode kommentarer, spørgsmål og andre relevante input til valgkampen.

Redaktionen vil agere bindeled mellem TV 2’s brugere, politikerne og TV 2’s flader under hele valgkampen.

Find os på de sociale medier og under hashtagget #tv2valg