Minister om behandling af skattesager: Alle sager behandles i 2015

Mange danske boligejere har i op til flere år ventet på at få behandlet deres sager om forkert ejendomsvurdering foretaget af SKAT, men nu lover skatteminister Benny Engelbrecht (S), at alle vil få deres gamle sager behandlet i indeværende år.

Det siger ministeren til TV 2, efter at det lørdag kom frem, at SKAT har nedprioriteret disse sagsbehandlinger, selvom både tidligere skatteminister Morten Østergaard (R) samt den nuværende selv har beordret SKAT, at der hurtigst muligt skal styr på de gamle sager.

Benny Engelbrecht indrømmer, at sagerne har været nedprioriteret, men siger at det er helt naturligt:

- I de tre måneder, hvor SKAT valgte at nedprioritere, er det fuldstændigt rigtigt, at der er det SKAT’s prioriteringer. Og det er jo sådan, når man har en uafhængig styrelse, at det er dem, der gør det. 

SKAT har fået flere ressourcer

Ministeren forklarer, at sagsbehandlingstiden nu er nedbragt, fordi SKAT har fået tildelt flere ressourcer i 2015.

- Det jeg kan konstatere i dag, det er, at sagsbehandlingstiderne er nedbragt, fordi vi her i 2015 har væsentligt flere ressourcer allokeret i SKAT til at løse den her opgave, end da jeg overtog ministerposten tilbage i september, siger Benny Engelbrecht til TV 2.

Nogle boligejere har ventet siden 2012 på at få behandlet deres sager, og det betyder, at de betaler ejendomsskatter, der er langt højere, end de burde være, fordi ejendommen af SKAT er vurderet for højt. Der sker, fordi ejendomsvurderingssystemet ikke fungerer efter hensigten, og det fik boligejerne i 2014 vurderingankenævnets ord for.

Således afgjorde ankenævnet, at det også skal have betydning for naboejendomme, når en ejendom er blevet vurderet for højt.

Problemet er kun et lille hjørne

Selvom mange borgere har store problemer med de forhøjede skatter, mener Benny Engelbrecht ikke, at det er det største problem, SKAT står overfor.

- Det, man også skal huske på, er, at det her er et relativt lille hjørne af et stort kompleks, vi har med ejendomsvurderingerne. Den store problemstilling er, at vi har et ejendomsvurderingssystem, der ikke virker, siger han til TV 2.