Venstre dropper modstand mod fixerum

Venstre vil ikke afskaffe fixerum, hvis partiet vinder folketingsvalget. Dermed dropper partiet sin modstand mod stofindtagelsesrummene, som regeringen så sent som i år har afsat 45 millioner kroner til at etablere i de større byer. 

- Vi står ikke klar med et forbud mod fixerum, hvis vi vinder næste valg. Sundhedsvæsenets største problem er ikke spørgsmålet om fixerum, siger sundhedsordfører Sophie Løhde (V) til Altinget.dk.

Helt anderledes lød det ellers dengang i 2012, hvor Socialdemokraterne, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance gav kommunerne mulighed for at oprette fixerum. Det ville Venstre ikke være med til.

- Fixerum løser ikke problemet alene. Fixerum er en reel parkering af narkomaner, sagde Venstres psykiatri- og forebyggelsesordfører Jane Heitmann dengang til Ritzau.

Dansk Folkeparti stemte også imod indførelsen, men her erkender sundhedsordfører Liselott Blixt, at hun står ret alene med sagen, hvis Venstre ikke vil arbejde for at nedlægge dem. Men heller ikke for DF er det længere en mærkesag.

- Selvom man er imod fixerum, skal der være noget andet at sætte i stedet for. Så jeg vil ikke sige, at det er en mærkesag for os at få dem nedlagt, siger Liselott Blixt til Altinget.dk.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter

Følg valget på Twitter: #tv2valg

#tv2valg er TV 2's officielle hashtag under valget, og her kan du løbende få seneste nyt fra TV 2, dem du følger på Twitter og selv deltage i debatten med dine tweets