Er Geert Wilders et symbol på ytringsfriheden - eller det modsatte?

Geert Wilders er et symbol på ytringsfriheden, og derfor er det vigtigt at han kommer til folkemødet på Bornholm og taler.

Det mener Aia Fog, næstformand i Trykkefrihedsselskabet, som har inviteret den kontroversielle hollandske politiker til folkemødet. Khaterah Parwani, jura-studerende og næstformand i organisationen Exitcirklen, mener til gengæld, at Wilders i og med han bl. a. har foreslået Koranen forbudt, ikke er et symbol på ytringsfriheden.

I TV 2 NEWS duellerede de to på ord og meninger, efter at Wilders nu har bekræftet, at han kommer og holder en stærkt Islam-kritisk tale på folkemødet.

- Han er et symbol på ytringsfriheden. Han fortsætter med at kæmpe for det, han tror på, selv om han er truet på sit liv og har været det 10 år, siger Aia Fog.

For 12 dage siden blev to mennesker dræbt ved et skudattentat mod en Muhammed-udstilling i Texas, hvor Wilders deltog.

Khaterah Parwani har svært ved at se hollænderen som et symbol på ytringsfriheden.

- I og med man vil forbyde et religiøst skrift (Wilders krævede i 2007 Koranen forbudt, red.), er man ikke et symbol på ytringsfriheden, siger Khaterah Parwani.

Aia Fog påpegede, at Wilders krav om at forbyde Koranen - et krav, som hun understregede Trykkefrihedsselskabet ikke er enig i - skal ses i sammenhæng med at Adolf Hitlers bog "Mein Kampf" ("Min Kamp" på dansk, red.) er forbudt i Holland.

Khaterah Parwani kritiserer skarpt, at Trykkefrihedsselskabet kun vælger islam-kritikere, de selv er enige med, som talere.

- Geert Wilders skal være velkommen på Folkemødet. Men det er de samme islamofobiske islamkritikere i forsvarer. Jeg savner alsidighed, siger Khaterah Parwani.