Uffe Ellemann: Wilders har intet at gøre på Bornholm

En slange er inviteret indenfor i paradiset – og slangen er ikke velkommen.

Slangen er den hollandske politiker Geert Wilders. Paradiset er folkemødet på Bornholm. Ordene er Uffe Ellemanns, og de falder i en blog på Berlingske efter Trykkefrihedsselskabet har inviteret den hollandske politiker til folkemødet på Bornholm.

- Forhåbentlig har Wilders pli nok til at sige nej tak til invitationen – for han har ikke noget at gøre på Bornholm, skriver Uffe Ellemann og fortsætter:

- Han har ikke noget at gøre på Bornholm, fordi Folkemødet er en mødeplads mellem danskerne og deres politikere. Der vil vi gerne være fri for udenlandske provokatører – både dem der strør om sig med hadefulde ytringer og dem der vælger at bruge skydevåben.

Folkemøde handler om mere end fadøl, pølser og hygge

Uffe Ellemann langer også voldsomt ud efter formanden for Trykkefrihedsselskabet, Katrine Winkel Holm, der har inviteret Geert Wilders, fordi hun tilsyneladende ikke har ”fattet,” at folkemødet handler om mere end fadøl, pølser og hygge.

Uffe Ellemann frygter samtidig, at Geert Wilders deltagelse på Folkemødet – og det medfølgende store politiopbud, der skal beskytte ham – vil få mange til at blive væk fra Folkemødet.

Han forsikrer dog om, at han fortsat vil være at finde på Bornholm under folkemødet:

- Men hvor er det dog ærgerligt, hvis den hensynsløse provokation skal få lov til at ødelægge noget, vi danskere med rette er stolte af: Vores evne til at mødes i uenighed og gensidig respekt.

Geert Wilders var hovedtaler på et arrangement i Texas i USA, der sidste weekend blev mål for et terrorattentat. Og netop af den grund mener Katrine Winkel Holm, at et møde med den islamkritiske Geert Wilders er blevet endnu mere vigtigt.