Tirsdagsanalysen: - Det er en møgsag for regeringen

Du kan se Tirsdagsanalysen på TV 2 PLAY her 

De politiske kommentatorer Mogensen og Kristiansen mener, at statsminister Helle Thorning-Schmidt har fået en træls sag på halsen, når hun siger, at hun ikke før i sidste uge blev klar over, at der først blev sendt politi til synagogen i Krystalgade fire timer efter terrorangrebet på Krudttønden på Østerbro.

- Helt grundlæggende er det en møgsag for regeringen, siger Michael Kristiansen i Tirsdagsanalysen på TV2 NEWS.

På et pressemøde den 16. februar havde Helle Thorning-Schmidt ellers sagt, at synagogen i Krystalgade øjeblikkeligt var blevet bevogtet efter terrorangrebet. Men først i forbindelse med sidste uges terror-redegørelse fik statsministeren den korrekte information om, at der gik fire timer før bevogtningen kom.

- Jeg er stensikker på, at hun ikke var i ond tro. Der er nogen i systemet, der ikke har sagt til hende: Du skal lige være klar over det her. Og hun kan ikke gøre andet end at sige det ,som det er. Det har hun sikkert også gjort, siger Peter Mogensen.

Mogensen & Kristiansen vurderer, at blå blok nu vil bore yderligere i sagen og pine justitsministeren med samrådsspørgsmål – selvom statsministeren og justitsministeren ikke mener, at de er blevet decideret fejlinformeret:

- Problemet er, at de føler, at de har fået en forkert farve på, hvordan situationen har været. Og det er jo blandt andet grunden til, at PET-chefen ikke er PET-chef længere, siger Mogensen.

Tirsdagsanalysen

Hver tirsdag bliver der i Tirsdagsanalysen med skarpe analyser sat fokus på uges vigtigste politiske begivenheder.  De to tidligere spindoktorer, Peter Mogensen og Michael Kristiansen, er faste gæster i programmet, hvor TV 2 NEWS' Anne Vig er vært.

Tirsdagsanalysen sendes hver tirsdag klokken 18.10.